Hollywood12. december 2018

Mistanke om svindel: Leonardo DiCaprio må aflevere Oscar-statuette

Hollywoodstjernen Leonardo DiCaprio måtte sidste år aflevere en Oscar-statuette til de amerikanske myndigheder, fordi den indgår i en svindel-sag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/leonardo_dicaprio_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Sidste år måtte hollywoodstjernen Leonardo DiCaprio se sig nødtvunget til at aflevere en Oscar-statuette til de amerikanske myndigheder, fordi statuetten indgår i en sag om omfattende svindel.

Selv om det skete sidste år, er detaljerne først dukket op nu i en række dokumenter, som det amerikanske medie New York Times har fået fat i.

Der er dog ikke tale om den Oscar-statuette, som den 44-årige stjerne fik i 2016 for sin rolle i ”The Revenant”. Der er i stedet tale om den Oscar-statuette, som han fik i gave af finansmanden Jho Low.

Finansmanden er nu anklaget for svindel i millionklassen og på flugt. Af den grund er de amerikanske myndigheder i gang med at indhente værdier fra den svindelanklagede.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/leonardo_holder_tale.jpg
 (Foto: Rex)

Under sin takketale addresserede Leonardo DiCaprio klimaforandringerne. Foto: Rex

Og af de værdier var blandt andet den Oscar-statuette, som han forærede DiCaprio, efter han havde købt den på auktion for 600.000 dollars.

Finansmanden kender DiCaprio fra filmen ”The Wolf of Wall Street” fra 2013, hvor Leonardo DiCaprio spilled hovedrollen. Jho Low var med til at finansiere frilmen, og det var i den forbindelse, at han forærede den populære skuespiller Oscar-statuetten.

Den pågældende statuette har mere end 50 år på bagen, og den blev i sin tid tildelt Marlon Brando for hans rolle i “The Waterfront” fra 1954.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/leo_og_kate_0.jpg
 (Foto: Rex)

Kate Winslet, som har spillet overfor Leonardo DiCaprio flere gange, lykønskede ham under Oscar-festen i 2016. Foto: MEGA

Foruden Oscar-statuetten har Leonardo DiCaprio også afleveret to Picasso-malerier tilbage, som han havde fået i gave af den malaysiske finansmand.

Også andre stjerner har været tvunget til at aflevere gaver tilbage. Supermodellen Miranda Kerr har blandt andet afleveret et gennemsigtigt klaver tilbage.

Leonardo DiCaprio har tidligere været nomineret til en Oscar-statuette for ”Hva’ så Gilbert Grape” (1993), ”The Aviator” (2004), ”Blood Diamond” (2006) og ”The Wolf of Wall Street” (2013). Det var dog først for sin rolle i "The Revenant", at han i 2016 kunne få sin egen statuette.

Sponsoreret indhold