Hollywood6. marts 2018

Oscars seertal kan være de dårligste nogensinde

Amerikanerne er muligvis ikke så interessede i det store awardshow, som de tidligere har været
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.3511796b-web0.jpg
 Foto: All Over Press

Statistikken over antallet af seere af Oscar-uddelingen i søndags ser ikke lovende ud.

Foreløbige tal antyder nemlig, at antallet af amerikanere, der sad hjemme i stuen og fulgte med i skuespillernes nok største branchefest, er lavere end nogensinde før. Det skriver det amerikanske medie Variety.

Det viser tal fra analyseinstituttet NIelsen.

Samlet set har blot 26,5 millioner mennesker i gennemsnit fulgt med i awardshowet i de fire timer, det varede. Og det er det laveste antal i ti år.

I 2008 blev seertallet målt til 32 millioner, og det var bundrekorden indtil videre. Dengang var det komikeren Jon Stewart, der stod i spidsen som showets vært.

Sidste år blev Oscar set af 32,9 millioner, og det svarer til et fald på 20 procent fra sidste år til i år.

Men der er altså udelukkende tale om seere på flow-tv. Dem, der har fulgt showet fra digitale eller mobile platforme, er ikke talt med.

Det ikke kun Oscar-uddelingen, der har mistede seere i 2018. Ligeledes Grammy Awards og Super Bowl har haft et markant fald i antallet af seere i forhold til 2017.

Det var filmen "The Shape of Water", der blev aftenens helt store vinder med prisen for bedste film og prisen for bedste instruktør.

FIlmen har også et lille smule præg af dansk, da den danske fotograf Dan Laustsen har været en del af holdet bag den flotte film. Han var derfor også med på scenen, da prisen skulle modtages.

Filmen har været i hård konkurrence med blandt andre "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", som også sikrede hovedrolleindehaveren Frances McDormand en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle og Sam Rockwell prisen for bedste mandlige birolle.

Sponsoreret indhold