Ørlede i en uge

– Det er seks mennesker, som jeg sandsynligvis aldrig havde mødt, hvis det ikke var for det her program, så det er jeg meget taknemlig for, fortæller 33-årige Peter Falktoft om sin oplevelse til søs i Kanal 5-programmet \

– Det er seks mennesker, som jeg sandsynligvis aldrig havde mødt, hvis det ikke var for det her program, så det er jeg meget taknemlig for, fortæller 33-årige Peter Falktoft om sin oplevelse til søs i Kanal 5-programmet "Over Atlanten".

(Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark)

- Min eneste bekymring ved den her tur er søsyge, sagde Peter Falktoft, inden han lagde fra land og sammen med fem andre kendisser begav sig ud på en knap 5000 kilometer lang tur over Atlanten – helt uden sejlererfaring.

Den 33-årige radiovært havde god grund til bekymring, og hans bange anelser blev til virkelighed, da båden sejlede ud i bølgerne.

– Jeg havde søsyge i syv dage sammenlagt. Det var op ad bakke, siger Peter, som svandt ind til ingenting.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Peter Falktoft, 33, var udmærket klar over, at han ikke er søstærk, men han sagde alligevel ja til muligheden for at ære sin far. (Foto: Peter Grosen)

– Jeg tabte 11 kilo. Jeg spiste ikke så meget den første uges tid, fordi jeg var så søsyg, så kroppen har været godt inde at tære på muskulaturen og depoterne.

– Jeg vil sige, det er den slankekur, de burde putte på forsiden af Femina.

Det er bare at sejle over Atlanterhavet, så rasler det af dig, lyder det med et smil fra Falktoft, som var på nippet til at blive lagt i drop, fordi både mad og væske kom op igen.

Opmærksomhed fra far

Det virker måske skørt at stikke til søs, når man er den mindst søstærke person i Norden – i hvert fald ifølge ham selv.

Men for Falktoft gælder det om at få så mange oplevelser på kontoen, mens han er her.

Og så er der en særlig grund.

– Der er den ekstra lille gulerod, at min far har 70-års fødselsdag i år, og han har sejlet hele sit liv, forklarer han i programmet.

Men passionen for at sejle er ikke noget, far og søn har kunnet deles om – tværtimod.

– Jeg har altid hadet at sejle. For i et af de eneste traumer, jeg har, var jeg ude at sejle kapsejlads med ham og lå ud over rælingen i otte timer og græd og havde det dårligt.

Så jeg synes også, der er noget harmonisk over at gøre det på hans 70. leveår, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg er stadig en landkrabbe, fortæller Peter, som ellers lige har købt en båd med de fem andre kendisser. (Foto: Peter Grosen)

Og det våde eventyr er i den grad noget, som giver plusser fra farmand.

– For en gangs skyld har jeg min fars udelte opmærksomhed.

– Lige siden jeg sagde, jeg skulle sejle over Atlanterhavet – hold da op, der kan jeg godt mærke, jeg er enebarn.

Der er 100 procent fokus på min gøren og laden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det kan ikke udelukkes, at der kommer et afsnit af ”Her går det godt” fra den båd, Falktoft netop har købt med de andre deltagere. – Det kan da godt være, men så bliver jeg i havnen, lyder det fra Snebolden, som laver podcasten sammen med sin tidligere ”Monte Carlo”-makker Esben Bjerre, 32. (Foto: Thomas Laursen)

Sundt savn

Mobilsignalet forsvandt, da besætningen nåede et stykke ud på Atlanterhavet, så kontakten til kæresten Anna Frank Møller, som er datter af den tidligere SE og HØR-journalist Michael Frank Møller, var ikkeeksisterende, i de tre uger de var til søs.

– Det var en sundere måde at mærke savn på, end jeg er vant til.

Jeg er tit væk i længere tid ad gangen alle mulige steder i verden, men man er altid forbundet, uanset hvor man lander henne i verden efterhånden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Se med, når Gorm Wisweh, Nicolaj Kopernikus, Christel Pixi, Hella Joof, Sus Wilkins og Peter Falktoft stikker til søs.  ”Over Atlanten” har premiere den 21. marts kl. 21 på Kanal 5. (Foto: Peter Grosen)

– Det er i virkeligheden ret sundt at prøve at være væk på samme måde, som éns forældre eller bedsteforældre var væk på, fordi det er et mere rent afsavn, og man er mere taknemmelig for at blive genforenet, fortæller ”Monte Carlo”-værten, som har taget en masse lærdom med sig hjem i rygsækken.

– Noget, jeg har gjort en indsats for, siden jeg kom hjem, er det der med ikke at have en bagkant, når man har en aftale med en kammerat, en ven eller familie.

Det der med, at der ikke ligger et møde eller et gøremål ude i horisonten og lurer.

Det tager lidt af tilstedeværelsen, så det prøver jeg at dyrke.

Det virker ret godt for mig. Det er sådan nogle små ting, som man tager til sig, lyder det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close