Nyheder 30. maj 2018

Skal sejle over Atlanten i robåd: Mads Vangsø i VANVIDS-projekt

Den tidligere radio- og TV-vært Mads Vangsø skal til december forsøge at krydse Atlanten i robåd. Mads Vangsø skal tilbagelægge de 5.500 kilometer sammen med kun én makker som selskab
(Foto: All Over og Google)

Der bliver ikke meget juleknas og julehygge i december-måned for den tidligere radio- og TV-vært Mads Vangsø. I stedet begiver han sig ud på en mildest talt vanvittig rejse i robåd.

Mads Vangsø, der blandt andet er kendt fra radioprogrammerne 'Tæskeholdet', 'Monkey Business' og 'Mads om morgenen', skal deltage i løbet 'Talisker Whisky Atlantic Challenge’ – og dermed krydse Atlanterhavet i en robåd.

Det skriver Ekstra Bladet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den tidligere radiovært skal dog ikke være alene under sin Atlanterhavs-tur. Han får følgeskab af sin 30-årige makker Lasse Hansen.

Turen bliver hverken badeferie eller afslapning for Lasse og Mads.

Foto: All Over

Mads Vangsø skal have armene i sving, når han til december skal ro over Atlanten. Foto: All Over Press

De skal i stedet kæmpe mod elementerne i den lillebitte robåd, og de skal tilbagelægge 3.000 sømil mil – svarende til 5.500 kilometer – uden hjælp fra andre end dem selv.

Turen varer alt fra 40 til 90 dage og kræver – hold nu fast – 1 million åretag pr. mand.

- Vi er to venner, der ved, at de fysiske og psykiske strabadser, der ligger forude, bliver den største test af vores venskab. Men vi er begge drevet af en eventyrlyst, der gør, at vi er klar til at tackle det, turen måtte byde på, siger 46-årige Mads Vangsø ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse.

Ruten, som makkerparret skal tilbagelægge, er 5.500 kilometer. Foto: Google

Mads Vangsø: Sikkerheden skal værei top

Turen er ikke uden risici – Atlanterhavet er kendt for sine høje bølger og storme, der kan bringe selv de mest hårdføre både og skibe ud af kurs.

Den lille kahyt i robåden vil kunne holde makkerparret i sikkerhed, når vejret slår om og bliver dårligt. Men det er ikke kun, når vejret viser tænder, at de skal have fokus på sikkerheden.

Det skal de hele tiden, for på grund af bølgerne vil der konstant være en risiko for at ryge ud over robåden og i havet.

Derfor fortæller Mads Vangsø, at det er vigtigt, at de hele tiden har fastspændt deres sikkerhedsliner, at de bærer deres redningsveste og også er iført en lille sender, som kan afgive signal om, hvor man befinder sig i vandet, hvis uheldet skulle være ude.

Lige nu trænes der op til turen, der altså begynder til december.

46-årige Mads Vangsø har tidligere prøvet kræfter med ekstremsport.

I 2014 begav han sig ud på et ørkenløb i Sahara på hele 250 kilometer.

Sponsoreret indhold