Britisk musiker blev IS-brud og ville dræbe alle vantro: Nu vil hun hjem

Foto: Privat

Engang hed hun Sally Jones og spillede guitar i et punk-rock-band.

I dag hedder hun Umm Hussain al-Britani, og de sidste fire år har hun kæmpet for Islamisk Stat i terrororganisationens hovedstad Raqqa.

Men nu tyder noget på, at britiskfødte Umm Hussain al-Britani – som også kaldes White Widow – har fået kolde fødder og håber at kunne vende hjem til England igen.

Det skriver det britiske medie Sky News, som ifølge The Sun har interviewet en anden IS-brud, som har mødt og talt med Sally Jones:

- Hun græd, og hun vil gerne tilbage til Storbritannien, men Islamisk Stat forhindrer hende, fordi hun er en militær-hustru. Hun sagde til mig, at hun vil hjem til sit land, fortæller kvinden, en afhoppet IS-hustru, der kalder sig Aisha.

Inden Sally Jones tog til Raqqa og tilsluttede sig IS, boede hun i Kent. Foto: Privat

Aisha, som er blevet interviewet af Sky News i en kurdisk flygtningelejr i Syrien, tilføjede, at den britiskfødte IS-brud mistede sin mand sidste år i kamp – og nu står alene tilbage med sin søn.

Sønnen havde Sally Jones med sig, da hun i 2013 tog til Islamisk Stats hovedstad Raqqa for at tilslutte sig terrororganisationen.

Hun blev gift med terroristen Junaid Hussain, der var ansvarligt for terrorgruppens digitale operationer, og som blev dræbt af et missil fra en amerikansk drone sidste år. 

Sally Jones, som altså nu hedder Umm Hussain al-Britani, har de sidste år været særdeles aktiv på de sociale medier, hvor hun har forsøgt at rekruttere jihadister fra Vesten. Hun har også truet med terrorangreb i Europa og udtalt, at ”alle vantro burde dræbes”.

I dag er sønnen 12 år, og man formoder, at han er blevet hjernevasket af terrorgruppen til at henrette fanger.

Den 50-årige IS-brud stammer oprindeligt fra Kent, men meget tyder på, at hun ikke kan vende tilbage til England. I dag er hun nemlig på CIAs liste over terrorpersoner, som man ønsker at få retsforfulgt eller likvideret. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close