Pige var låst inde i skab i 6 år: Nu fortæller hun sin grusomme historie

Lauren Kavanaugh var otte år, da hun blev reddet fra sine forældres grusomheder. Hun var så underernæret, at hun vejede det samme som en toårig.

Lauren Kavanaugh var otte år, da hun blev reddet fra sine forældres grusomheder. Hun var så underernæret, at hun vejede det samme som en toårig.

(Foto: Privat)

Historien om amerikanske Lauren Kavanaugh er lige dele forfærdelig, uforståelig og frygtelig.

Som toårig blev hun låst inde i et lille skab af sine grusomme forældre – og de næste seks år levede den lille pige sit liv i det mørke rum. Enkelte gange blev hun hevet ud af mørket, men kun for at få tæsk eller blive misbrugt seksuelt. Bagefter blev hun sendt tilbage i mørket og skabet, der var overdynget med urin og afføring.

Da hun endelig blev reddet fra forældrenes mareridt i 2001, var hun otte år gammel. Men både hendes krop og sind var skadet efter de mange år i fangenskab. Og i dag er Lauren, der er fyldt 23 år, svært mærket af det mareridt, hun voksede op i.

Nu står hun frem og fortæller om grusomhederne, og hvordan hun stadig bliver hjemsøgt af sin fortid den dag i dag:

- Siden min barndom har jeg skullet kæmpe en del. Jeg sover næsten ikke mere, og jeg har slem angst. Jeg har forsøgt at begå selvmord mere end 30 gange, siger Lauren i et interview med amerikanske Dr. Phil.

Du kan se billeder fra sagen nederst i galleriet.

Da Lauren kom til verden, tydede alt ellers på, at der ventede hende en tryg barndom. Hendes forældre, moderen Barbara Atkinson og stedfaren Kenneth Atkinson, havde givet hende væk. Men efter nogle måneder fortrød de, og det lykkedes dem at få hende væk fra adoptionsfamilien og tilbage til deres hus i Hutchins, Texas. Her skulle hun bo sammen med parrets fem andre børn.

Men forældrene kunne ikke lide Lauren. Og derfor blev hun låst inde i et 1,2 x 2,7 meter lille skab, da hun var bare to år gammel. Hun fik nærmest ingen mad og blev kun lukket ud, når hun skulle igennem et nyt mareridt.

- De tog mig ud for at have sex med mig, fortæller Lauren til Dr. Phil og tilføjer, at de bandt hende til sengen og dyrkede sex med hende, indtil ”der var blod overalt på lagnet”.

- Når de var færdige med mig, tæskede de mig og kastede mig tilbage i skabet.

- Nogle gange tog min mor mænd eller kvinder med hjem, der skulle have sex med mig. Hvis jeg skreg eller råbte, blev de rigtig gale. Mine forældre syntes, det var sjovt at kigge på. Og jeg blev nødt til at gøre, hvad de sagde, så jeg kunne overleve.

Laurens mareridt sluttede efter seks år, i 2001, da hendes forældre delte deres “lille hemmelighed” med en nabo. Naboen alarmerede straks politiet, der gjorde det grufulde fund i skabet.

Du kan se billeder fra sagen nederst i galleriet.

De mange år uden mad og lys havde sat sine tydelige spor hos Lauren, der blot vejede det samme som en toårig, da hun blev reddet som otteårig.

Manglen på vitaminer og næringsstoffer havde fået hendes mave til at vokse sig så stor som en fodbold, og lægerne måtte behandle hende med samme metoder, som man brugte, efter man havde befriet koncentrationsfangerne under Anden Verdenskrig.

Hendes hud var dækket af rødt udslæt efter at have levet så mange år i afføring og urin, og hun havde afføringsrester omkring sin mund.

De mange seksuelle overgreb havde givet hende så mange skader, at lægerne konkluderede, at hun senere i sit liv måtte gennemgå rekonstruerende indgreb for at genskabe, hvad hendes forældre havde ødelagt.

Hendes hjerne havde også taget skade. De mange år isoleret fra andre mennesker – og de mange psykiske overgreb – betød, at Laurens hjerne udviklede sig forkert.

Lægerne konstaterede, at hun led af hjerneatrofi – hendes hjerne var ikke vokset, som den skulle – og hun havde aldrig nået at lære basale følelsesmæssige og sociale funktioner i sine tidlige år.

Hun havde således aldrig lært, hvordan man stolede på andre, og hun vidste heller ikke, hvad det ville sige at være omsorgsfuld overfor andre og sig selv.

Hun vidste ikke, hvordan man brugte en stol, eller hvad et badeværelse var. Da hun første gang blev inviteret udenfor på hospitalet, begyndte hun at skrige, da hun mærkede græsset under sine fødder.

Selv om Lauren havde været isoleret i seks år – og nærmest ikke haft kontakt til mennesker - havde hun alligevel lært at tale.

Formentlig fordi hun dagligt havde lyttet til sin mors countrymusik, som blev spillet for at skjule Laurens gråd og skrig.

- Jeg kan ikke høre den slags musik i dag, for det var det eneste, som de spillede, imens jeg skreg. Når jeg hører det, vender jeg tilbage til dengang, siger Lauren i interviewet med Dr. Phil.

I dag forsøger Laurens kæreste Janae at hjælpe hende videre. Men det er en nærmest umulig opgave.

Særlige lyde eller episoder kan pludselig gøre Lauren helt febrilsk, fordi det minder hende om noget fra barndommen. Hun har også et voldsomt temperament og har før været voldelig både overfor sig selv og andre.

Alligevel har hun fundet modet til at stå frem og fortælle sin historie.

Hun fortæller sin historie over to programmer.

Første program blev sendt i går. Andet og sidste bliver sendt på Dr. Phil i dag.

Moderen Barbara Atkinson og stedfaren Kenneth Atkinson blev i 2002 idømt livsvarigt fængsel. De kan prøveløslades i 2031, når Lauren er 38 år.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Lauren Kavanaugh - pigen der blev holdt fanget i et skab i seks år

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close