Nyheder14. marts 2014

Nu står kidnappet journalist frem: De begyndte at piske mig, og så…

Jeppe Nybroe var kidnappet i en måned – nu fortæller han om mareridtet
Af af
Det vil formentligt tage tid, før Jeppe Nybroe har fået bearbejdet sit mareridt
Det vil formentligt tage tid, før Jeppe Nybroe har fået bearbejdet sit mareridt
 Foto: Ketil Alstrup/TV2




Tv-journalisten Jeppe Nybroe blev i begyndelsen af marts frigivet, efter at han havde været holdt som gidsel i 28 dage i grænseområdet mellem Libanon og Syrien.

Og nu står Jeppe Nybroe for første gang frem på tv og fortæller om det mareridt, han har været igennem.

Mandag sender TV2 således dokumentaren "Jeppe Nybroe: Gidsel i 28 dage". Her vil tv-journalisten fortælle, hvordan han blev lokket i en fælde og bortført i den libanesiske grænseby Arsal fredag 7. februar, oplyser TV2 i en pressemeddelese.

Dokumentaren vil også vise optagelser fra netop det sted, hvor Jeppe Nybroe blev bortført - optagelser, som Jeppe Nybroe selv lavede kort før, han blev bortført.

- Vi er blevet ydmyget, slået og pisket - mange gange. Alt menneskeligt ved os blev flået i stykker. Og vi er igen og igen blevet truet med, at de vil dræbe os, siger Jeppe Nybroe blandt andet i TV2-dokumentaren, der vises kl. 21:25 mandag aften.

LÆS OGSÅ: Kendt dansk journalist kidnappet
Til BT, hvor Jeppe Nybroe tidligere har været ansat, fortæller han i et tv-interview, at han blev udsat for både fysisk og psykisk terror. Han fortæller blandt andet om en episode, hvor han talte med sin familie over en internetforbindelse i kølvandet på, at der var forhandlet en løsesum på plads:


LÆS OGSÅ: Sådan blev Jeppe kidnappet
- Så begynder de (gidseltagerne, red.) at piske mig, og det hører de i den anden ende (familien, red.), og så afbryder de… kidnapperne afbryder forbindelsen. Og så fortsætter de med at piske, og så kaster de mig op af muren ovre i et hjørne, og så slår de mig i ansigtet, fortæller Jeppe Nybroe i tv-interviewet med BT, hvor det er tydeligt for enhver, at den ellers så garvede journalist er dybt mærket af sine traumatiske oplevelser.

Flere gange har han således svært ved at holde tårerne tilbage, og under det meste af interviewet sidder han og piller i enten sit skæg eller i sit øjenbryn.

Jeppe Nybroe blev bortført 7. februar sammen med sin kollega Rami Aysha i landsbyen Arsal i Bekaa-dalen i Libanon. Og til BT fortæller han, at han under hele mareridtet frygtede for sit liv - kidnapperne var nemlig yderst voldelige, både psykisk og fysisk, over for Jeppe Nybroe.

Journalisten har også ladet sig interviewe af andre medier - blandt andet Ekstra Bladet. Han håber, at han ved at stå frem kan være med til at holde håbet i live for andre, der kender nogle, der holdes som gidsler. Og så håber Jeppe Nybroe også, at han nu kan få fred til at komme helt til hægterne igen:

- Der er selvfølgelig en del af mig, som er ovenud lykkelig for, at jeg sidder her og er i live, og at det er lykkedes, og at Rami er i live. Og så har jeg en del af mig... et ben som stadig er tilbage i det der... altså blandt uhyrerne og blandt mørket, fortæller Jeppe Nybroe i sit interview med Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold