Kendte13. december 2016

Backpacker kidnappet i Australien – reddet ved at sende SMS til far i England

En britisk backpacker er formentlig blevet reddet fra en kidnapper, efter at det lykkedes hende at sende en række SMS’er med Google Maps-informationer til sin far hjemme i England. Faderen kontaktede det australske politi, som fandt frem til kvinden og anholdt den formodede gerningsmand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britisk_backpacker.jpg
 (Foto: Facebook og All Over)

Mary Kate Heys’ backpacker-eventyr i Australien tog mandag en dramatisk og ubehagelig drejning.

Den 20-årige backpacker fra Manchester blev med egne ord ”kidnappet” fra et hostel i Mooloolaba, Queensland og holdt fanget i flere timer af en ”uligevægtig ung mand”.

Den unge kvinde blev formentlig reddet, efter at det lykkedes hende at sende en række SMS’er til faderen, der opholdt sig hjemme i England.

I SMS’erne skrev Mary, at hun ”var blevet taget af en mand”, at faderen ”skulle ringe til australsk politi”, og det lykkedes hendes også at sende en række Google Maps-oplysninger, der viste, hvor hun præcist befandt sig i Australien.

Hendes far kontaktede straks det australske politi, som fandt frem til Mary og hendes påståede kidnapper, der herefter blev anholdt.

Det skriver flere britiske medier, blandt andre Daily Mail.

https://imgix.seoghoer.dk/15267904_10154707580681192_1349828469587384821_n.jpg

Mary har besluttet at blive i Australien og fuldende sin backpacker-tur til trods for den ubehagelige oplevelse. Foto: Miri Heys/Facebook

Mary fortæller til det britiske medie, at hun takkede ja til at tage på en køretur med en 23-årig svensk fyr, som hun havde lært at kende de to sidste to uger, fordi de begge boede på samme hostel på den australske Sunshine Coast.

De besluttede sig for at køre fra Mooloolaba til Gympie, der ligger nord for Brisbane.

Men kort efter begyndte den unge mand at ændre adfærd og tale i vildrede om ”rumvæsener”, og han nægtede at køre mod Gympie, som ellers var planen – og Mary blev nervøs.

- Når jeg tænker tilbage, så var hans øjne vidt åbne – som en seriemorders – og jeg burde have vidst, at noget var galt, men jeg tog alligevel med ham, fortæller Mary til det britiske medie.

- Han virkede sindssyg, og jeg vidste ikke, hvad han var i stand til at gøre, tilføjer hun overfor det britiske medie.

Den unge mand forklarede ifølge Mary, at han ville køre til Cairns, en køretur på langt over 15 timer.

- Jeg troede, at han var blevet skør. Jeg troede, at jeg ville dø, men jeg forsøgte bare at forholde mig rolig, så jeg ikke blev nervøs, fortæller Mary til Daily Mail.

https://imgix.seoghoer.dk/10.5464871ki_0.jpg
 (Foto: All Over)

Sunshine Coast i Australien. Foto: All Over

Undervejs forsøgte hun at alarmere personalet på en tankstation, der lå omkring 20 minutters kørsel fra parrets hostel. Hun bad personalet om at skrive bilens nummerplade ned og kontakte politiet.

- Jeg fortalte hende, at manden, jeg var sammen med, ikke ville lade mig slippe ud af bilen. Folk har spurgt mig, hvorfor jeg ikke løb væk, da jeg havde chancen – men ærlig talt var jeg for bange, og jeg turde ikke gøre noget, der ville gøre ham sur, fortæller Mary til Daily Mail.

Efter at have opholdt sig i bilen i endnu en time besluttede Mary sig for, at hun måtte gøre noget – og det var her, at hun valgte at sende en række SMS’er til sin far, der opholdt sig hjemme i England.

- Far, er du vågen? Du bliver nødt til at kontakte det australske politi, lød den første af en række SMS-beskeder.

- Jeg er blevet taget af en mand… please skynd dig.

- Jeg tror ikke, at han er farlig.

- Han vil tage mig til Gaines (Cairns, red.).

- Han tror, han er et rumvæsen. Jeg er ved at blive rigtig bange.

Samtidigt sendte hun løbende billeder af Google Maps, der viste, hvor hun præcist opholdt sig. Hendes far kontaktede straks politiet.

Kort tid efter sluttede hendes mareridtstur, da en politibil stoppede dem cirka 85 kilometer fra deres hostel.

Mary fortæller til Daily Mail, at hun ”sprang ud af bilen og løb for sit liv”, da hun så politibilen. Og hun skyndte sig at sende en SMS til sin far:

- Jeg er hos dem (politiet) nu, jeg ringer, når jeg har talt med dem, skrev hun.

Den 23-årige fyr, der stammer fra Sverige, blev efterfølgende anholdt og senere indlagt på et psykiatrisk hospital, hvor han stadig er indlagt.

Mary har dog ikke ønsket at anmelde manden, men fortæller, at hun håber, at han får det bedre.

Sponsoreret indhold