Kendte 10. juli 2021

Nissebandens midsommermøde: Jul i juni

Julekalenderen om de fem agentnisser bliver nu til en familiemusical, der spiller i teltet på Bakken til vinter
(Foto: Martin Høien)

Pludselig blev det jul på (kælke)Bakken i Klampenborg, da Skipper, Hr. Mortensen, Puk, Gemyse og Lunte trådte ud af skoven midt i juni.

Og det er ikke Dem, kære læser, som har fået solstik og oplever et fatamorgana, men rent faktisk var det de kendte agentnisser, der blev genforenet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Preben Trunshøj)

“Nissebanden i Grønland” fra 1989 er blevet genudsendt på tv i 1993, 2002, 2011 og 2016.
Den var med Finn Nielsen, 84, som Skipper, Ann Hjort som Puk, Arne Hansen som Hr. Mortensen, Kirsten Peüliche, 77, som Gemyse, Malik Niemann som Inuk og Flemming Jensen som Lunte. (Foto: DR: Preben Trunshøj)

Anledningen var, at de ikoniske DR-julekalendere om Nissebanden bliver til familiemusicalen “Nissebanden i Julemandens Land”, som får premiere til november i teltet på Bakken.

For tyk til Lunte

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er Nissebandens far, Flemming Jensen, der har skrevet forestillingen, som byder på et gensyn med to af de originale nissebandemedlemmer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Nissebandens far, Flemming Jensen, 72, er glad for, at julekalenderens univers har fulgt ham igennem så mange år.
Nu giver han rollen som Lunte videre til skuespilleren Kim Hammelsvang, 44, mens Flemming skal spille Fiffig-Jørgensen – og samtidig instruere musicalen. (Foto: Martin Høien)

Den risengrødssmaskende og smørklatkastende grødnisse Lunte tog Flemming Jensen sig af i sin tid. Det gør han ikke længere.

– Jeg er blevet for gammel og for tyk selv til at spille Lunte, så Kim Hammelsvang er den nye Lunte, sagde Flemming Jensen, da han præsenterede den nye nissebande.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Det bli’r i familien
Skuespilleren Sofie Pallesen, 50 har overtaget rollen som Gemyse fra sin mor, Kirsten Peüliche, som oprindeligt var den søde kammernisse.
– Jeg har lige sendt et billede til min mor, så hun kunne se mig i kostumet, og hun svarede, at jeg er den smukkeste Gemyse, sagde Sofie Pallesen med et smil.
– Jeg har lidt ærefrygt, fordi jeg synes, det er en rigtig fin figur, hun har lavet. Men det er så dejligt, at jeg nu får lov at spille rollen, for “Nissebanden” har været en stor del af mit liv, fortalte Sofie.
Hendes far, Per Pallesen, instruerede “Nissebanden i Grønland”, og Sofie var dengang med på optagelser i Grønland.(Foto: Martin Høien)

Kendte ansigter

Skuespilleren Ann Hjort, som spillede Puk i “Nissebanden i Grønland”, er denne gang med som Puks bedste ven, bibliotekaren, mens rollen som Puk er givet videre til det unge talent Anna Heerulff.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Puk og Puk
Ann Hjort gjorde Puk kendt i hele landet i “Nissebanden i Grønland”, men nu er rollen som den glade og modige nisse givet videre til det unge skuespiltalent Anna Heerulff på 15 år, mens Ann Hjort medvirker som Puks bedste ven, bibliotekaren.
Den 64-årige skuespiller tænker tilbage på “Nissebanden”-dagene med stor glæde.
– Vi var som en familie, og jeg blev jo kærester med Finn Nielsen, som spillede Skipper, og vi har vores søn Anton på 27 år, som lige er blevet færdig som skuespiller.
Den julekalender har fået en stor betydning i mit liv, fordi jeg fik et barn med én af de andre medspillere, og selv om Finn og jeg er skilt, så er han min bedste ven i dag, fortalte Ann. (Foto: Martin Høien)

Har man set den tredje Nissebanden-julekalender “Nissernes Ø”, vil man kunne huske komfurnissen Sugar, som blev spillet af Pia Rosenbaum, og hun er også med i forestillingen, hvor hun denne gang har rollen som Fru Fiffig-Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Pia Rosenbaum, 67, blev allerede tilbudt en rolle i den allerførste “Nissebanden” i 1984, men fordi hun snart skulle være mor, måtte hun takke nej.
I 2003 medvirkede hun som komfurnissen Sugar i “Nissernes ø”, og nu er hun tilbage i “Nissebanden”-universet, hvor hun i musicalen skal spille Fru Fiffig-Jørgensen. (Foto: Martin Høien)

De kendte sange som for eksempel “Risengrødssangen”, “Nu er det jul” og ”Hundeslædesangen” kan man glæde sig til at opleve i “Nissebanden i Julemandens Land”, som spiller i teltet på Bakken fra den 21. november til den 19. december.

Sponsoreret indhold