Nyheder24. december 2015

Se de skønne billeder: Nu er Nissebanden samlet igen

Nissebanden går aldrig af mode, og de skønne skuespillere

Nissebanden holder julefrokost

31 år efter at den første ”Nissebanden”-julekalender blev sendt, er den langtfra forældet, og igen i år bliver den genudsendt på DR.

– Dengang havde vi slet ikke tænkt på, at det skulle blive så stor en succes, siger 78-årige Finn Nielsen, der spiller Skipper i ”Nissebanden i Grønland”.

Sammen med Flemming Jensen, der spillede Lunte, Ann Hjort, der spillede Puk, og Lars Knutzon, der spillede Skipper i den første ”Nissebanden”, mødes han med SE og HØR til julefrokost i Grøften i Tivoli for at snakke om gamle minder.

– Da vi optog på Grønland, kørte vi på isen hver dag, når vi skulle på optagelser. Normalt må man kun køre på isen til marts, men vi fik dispensation, så vi kunne køre længere tid. Men en dag røg bagenden af bilen gennem isen, mens vi sad i bilen. Det var meget dramatisk, selv om vi ikke røg helt igennem, og der kom nogle og hev os på, husker Finn Nielsen om de syv uger, de filmede på Grønland.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/nissebanden_2015_dm-033.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Nissebanden er igen samlet - denne gang til en skøn julefrokost i Grøften. Se alle de skønne billeder i galleriet øverst i artiklen. Foto: Dan Mariegaard

Anedokterne og latteren flyver gennem luften, og indimellem glemmer de fire skuespillere, at de er ved at blive interviewet. For selv om det ikke er hver dag, de ses, så er Nissebanden stadig en fasttømret flok.

– Når man har etableret et godt forhold, føles det, som om det var i går, man sidst mødtes, selv om der er lange mellemrum imellem, siger Finn Nielsen, der overtog rollen som Skipper efter 74-årige Lars Knutzon.

– Jeg fik lavet en dynedragt, som jeg kunne have på under mit kostume, hver gang jeg gik udenfor, for der var simpelthen så koldt i Grønland, fortæller Finn Nielsen.

Herunder ønsker Nissebanden jer alle en glædelig jul:

– Du lignede en Michelin-mand, griner Ann Hjort.

– Men der var virkelig koldt. Jeg kan huske, Flemming og jeg skulle ligge på et isfjeld, og så måtte Flemming hen at sige til sminkedamen, at hun lige skulle kigge på mig, for jeg havde is-tapper i mine dun på overlæben.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/6900018.jpg
 (Foto: Arkivfoto)

Sådan husker de fleste af os nok 'Nissebanden'. Se billeder fra deres julefrokost i galleriet øverst i artiklen. Foto: Arkivfoto

Fanpost

I dag har de fire nisser stadig travlt som skuespillere og laver alt fra revy til teater og film. Alligevel slipper de aldrig helt for at blive associeret med deres roller i ”Nissebanden”.

– Det dukker op i folks erindringer, når de ser en. Jeg får mange fanbreve lige nu, hvor den bliver genudsendt. Men det er jo ikke mig, men Kirsten Lehfeldt, der spiller med i den første, men jeg skriver alligevel sødt tilbage til dem. Det er hyggeligt, og jeg er stolt af at have været med, smiler Ann Hjort.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/nissebanden_2015_dm-016.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Mange børn har uden tvivl kigget misundeligt, når Flemming Jensen i rollen som Lunte gang på gang lander smørklatten lige i midten af risengrøden. Og han kan stadig trylle med klatten her sammen med Ann Hjort. Denne gang var det dog Lars Knutzon, der tog imod smørklatten, mens Finn Nielsen fonøjet kiggede på. Se alle de skønne billeder i galleriet øverst i artiklen. Foto: Dan Mariegaard

– Min mellemste søn gik i børnehave, da ”Nissebanden” blev sendt, og en dag stod han med hele børnehaven og sagde: ”Far er det ikke rigtigt, du kan kaste en smørklat og ramme midti?”. Og så måtte jeg vælge, om min søn skulle lide et prestigetab, eller om jeg skulle forsøge. Men så måtte jeg sige, at det var et filmtrick, og han falmede jo helt, siger Flemming Jensen.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/nissebanden_2015_dm-024.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Lars Knutzon blev ramt af smørklatten. Se alle de skønne billeder i det store galleri øverst i artiklen. Foto: Dan Mariegaard

– Lars var med i den første ”Nissebanden”, men han gad ikke være med i den anden, for han syntes, der var så trangt og besværligt i den mølle, de filmede i, siger Finn Nielsen.

– Så jeg blev spurgt og sagde ja, griner Finn Nielsen.

– Og så havde I to fået et barn, siger Flemming Jensen og peger på Lars og Ann, med hentydning til at Finn Nielsen og Ann Hjort forelskede sig under optagelserne på Grønland og efterfølgende fik et barn sammen.

– Jeg har nu ikke fortrudt, at jeg ikke tog med, griner Lars Knutzon.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/nissebanden_2015_dm-039.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Flemming Jensen spillede Lunte. Se alle de skønne billeder i galleriet øverst i denne artikel. Foto: Dan Mariegaard

– I den første julekalender skrev vi i manuskriptet til afsnit 24, at julemanden kom og holdt udenfor ved vandmøllen. Det viste sig, at rensdyr skal være vant til at trække, så vi måtte have nogle, der var vant til det, fløjet ind fra Lapland, og det var skidedyrt. Så viste det sig, at de sygnede hen, og de spiste ingenting, og så måtte folk ud at skrabe lav (rensdyrmad, red.) til dem. Da vi skulle optage det hele, skulle vi sprøjte sne ud fra nogle snekanoner, og rensdyrene fik et chok, og så faldt gevirerne af, så vi forsøgte at binde dem fast med gaffatape, så når man ser det, kan man kun se røven af de rensdyr, griner Flemming Jensen.

Flemming Jensen har været inde over alle tre ”Nissebanden”-julekalendere, mens Ann Hjort og Finn Nielsen spillede med i ”Nissebanden i Grønland”, og Lars Knutzon spillede med i ”Nissebanden”.

– Jeg frygter lidt seernes reaktion, da der snart kommer et helt afsnit, der handler om, hvor vidunderligt røg og tobak dufter. Den var jo slet ikke gået i dag, siger Flemming Jensen.

SE ALLE DE SKØNNE BILLEDER I GALLERIET ØVERST I ARTIKLEN.

Sponsoreret indhold