Kendte18. februar 2020

Lotte Andersen og Karen-Lise Mynster spiller lesbiske: Vi havde god kemi

– Det var bare supernemt og spændende, siger Lotte, som i DR’s søndagsserie sammen med Karen-Lise spiller et lesbisk par.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lotte.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Der bliver både udveklset kys og hede blikke mellem Lotte Andersen, 56, og Karen-Lise Mynster, 67, i DR’s ”Når støvet har lagt sig”.

Her spiller stjernerne et lesbisk par – og ifølge Lotte Andersen faldt det de to skuespillere nemt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lotte_1.jpg
 (Foto: DR: Jason Alami)

– Det var faktisk meget nemt, siger Lotte om at skulle danne par med Karen-Lise Mynster, 67, i serien. (Foto: DR: Jason Alami)

– På en eller anden måde handler det om en forbindelse, man har. Og Karen-Lise og jeg har aldrig spillet sammen før, men vi klikkede umiddelbart virkelig godt! Der var god kemi mellem os, så det var bare supernemt og spændende, siger hun til SE og HØR.

Har bukserne på

De to skuespillere mødtes også privat og talte meget om, hvordan de skulle udføre opgaven som henholdsvis Elisabeth, spillet af Karen-Lise Mynster, og Stina, som Lotte Andersen portrætterer.

– Der er jo noget magtbalance mellem dem i deres forhold – hvor Elisabeth helt klart er hende, der har bukserne på. Hun er ministeren, hun har magten. Der har Stina ligesom besluttet at lade hende køre det der karriere, siger Lotte Andersen.

– Det skal så lige siges, at de havde aftalt, de skulle stoppe deres karrierer, så de kunne tilbringe lidt mere tid sammen. Og det gør Stina, men det gør Elisabeth ikke – og det bliver så kilden til en konflikt mellem dem, uddyber hun.

Første gang

Lotte Andersen kalder det selv underligt, at hun og Karen-Lise Mynster efter mange år i branchen aldrig har spillet over for hinanden før.

– Men jeg kan faktisk godt stadig møde nogen, jeg ikke har spillet med, siger hun med et smil og fortsætter:

– Og især selvfølgelig de nye unge, men det er sjældnere, at det er med en jævnaldrende kollega. Men vi kender hinanden. Danmark er så lille, så alle skuespillere kender hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lotte_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Lotte har sammen med Kim Bodnia, 54, sønnen Louis Bodnia Andersen, 26, som er gået i sine forældres skuespillerfodspor. – Det er jeg faktisk ret glad for. Det bliver sjovt at se, hvad han finder ud af. Han har allerede gjort sin debut i Cirkus Summarum. Det var noget af en ilddåb for ham, for det er nærmest tre forestillinger om dagen, siger den stolte mor. (Foto: Dan Mariegaard)

Rollen som Stina sætter Lotte Andersen stor pris på.

– Jeg har været rigtig, rigtig glad for at få tilbudt den her rolle. Den er lidt anderledes, end jeg plejer. En lidt mere stille personlighed. På trods af at hun har haft en stor karriere og også en magtfuld stilling, er det i deres forhold hende, der er kvinden.

”Når støvet har lagt sig” bliver sendt søndag klokken 20 på DR1.

Vandreture

I sin fritid kan Lotte Andersen godt lide at lave mad og vandre.

– I København er der f.eks. Havneringen, så man kan gå 13 km rundt om hele Københavs Havn. Jeg synes, det er sjovt at finde sådan nogle ruter og vandreture. Det behøver ikke være i skoven, selv om det altid er dejligt at komme i skoven – jeg bor lige ved siden af Dyrehaven. Men byen byder altså også på smukke steder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lotte_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Rejser Jorden rundt
Sommeren byder på en stor oplevelse for Lotte Andersen og hendes 11 år yngre kæreste Rasmus, som er ledelseskonsulent. – Jeg går med min kæreste og lægger an til en ”Jorden rundt” – Island, Canada, San Francisco. Det, vi ALTID har drømt om og snakker om HELE tiden: ”Åh, hvor ville det være fedt”, ”hvor kunne det være dejligt at besøge de der venner i Canada”, siger Lotte til SE og HØR. – Og så blev vi enige om, at det må være, fordi vi så skal lave den i ét stræk og prøve at være lidt længere tid væk, uddyber skuespilleren, som derfor til juni drager væk i en måneds tid. – Jeg tror ikke, vi når at komme hele vejen rundt (om Jorden, red.). Men vi kommer nok næsten hele vejen rundt – i hvert fald fra nord til syd, om ikke andet. Se hende i ”Når støvet har lagt sig”. (Foto: Thomas Laursen)

Sponsoreret indhold