Kendte 11. februar 2020

Peter Christoffersen fra ”Når støvet har lagt sig”: Mange tror, jeg er grønlænder

Den 39-årige skuespiller er halvt grønlandske Nikolaj i DR-serien. Selv har han rødder i både Asien, Norden og Sydamerika.
(Foto: Dan Mariegaard)

Hvor ville du gætte, at jeg kom fra?

Peter Christoffersen, 39, spørger nysgerrigt, da SE og HØR møder ham til pressemødet for den nye DR-serie ”Når støvet har lagt sig”, hvor han spiller kokken Nikolaj.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Jason Alami)

– Jeg synes, det har været en spændende rolle. Nikolaj er kok, så jeg har skullet opgradere mine kokke-skills lidt. Jeg har altid været glad for at lave mad, men der er jo kæmpe forskel på det og at leve af det og være en del af et køkken. (Foto: DR: Jason Alami)

– Nikolaj er jo halvt grønlandsk, og det er der mange, der tror, at jeg er. Jeg tror også, at det er en af grundene til, at jeg har fået den her rolle – det etniske. Men det er jeg ikke, fastslår Peter Christoffersen.

– Jeg har været i Grønland en gang, og der var ingen, der syntes, at jeg så grønlandsk ud deroppe. Det er jo nogle andre træk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men jeg hører det tit – at folk tror, jeg er halvt grønlænder. Så det passer jo meget godt til karakteren, konstaterer ”Når støvet har lagt sig”-stjernen, som selv har rødder i både øst og vest.

– Min morfar er fra Hongkong, og min mormor er fra Peru, så min mor er født og opvokset i Peru.

Og min far er så dansk – så det er en lidt sjov blanding.

Mistede far som barn

Peter Christoffersens forældre mødte hinanden i Peru, hvor faren en overgang boede og arbejdede som guldsmed og smykkedesigner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

I fem år dannede Peter Christoffersen par med kollegaen Danica Curcic, 34, inden de i 2016 brød med hinanden. Om der i dag er en kvinde i hans liv, holder han helst for sig selv. (Foto: Krestine Havemann)

Her mødte han Peters mor, de blev gift og flyttede til udlandet, inden parret slog sig ned i Danmark, hvor både hans storebror, storesøster og han selv er opvokset.

Men da Peter var bare ét år gammel, slog lynet ned i familien.

– Min far døde desværre, da jeg var helt lille, så jeg har aldrig rigtig kendt ham, siger skuespilleren, som mistede sin far til kræft.

– Jeg synes ikke, det har påvirket mig negativt, for jeg har haft en meget tryg og smuk opvækst med min familie omkring mig, fortæller han.

– Jeg vidste jo ikke, hvad jeg manglede.

Teater i undergrunden

Efter opvæksten i Ringsted flyttede Peter Christoffersen som 23-årig til København.

Ud over lidt teater i gymnasiet havde skuespillet ikke fyldt noget særligt i hans liv, før han rykkede til hovedstaden.

– Jeg googlede ”amatørteater i København”, og så fandt jeg en gruppe og blev en del af noget undergrundsteater.

Det var først senere, at jeg søgte ind på skolerne, siger Peter, som i 2009 blev uddannet fra Statens Teaterskole i København.

Det er også her, at skuespilleren i dag bor – 10 minutter på cykel fra Det Kgl. Teater, hvor han til daglig slår sine folder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Skuespilleren er for tiden i gang med prøver på forestillingen ”Mutter Courage og hendes børn” på Det Kgl. Teater, hvor han spiller sammen med sin ”Når støvet har lagt sig”-kollega Karen-Lise Mynster. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er min femte sæson nu. Mens vi har lavet tv-serien, har jeg passet mit arbejde derinde. Det har været fuldtid, og tv-serien har været spredt ud over et helt år, så der har været perioder med massivt arbejde, siger Christoffersen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Jason Alami)

– Vi er ret forskellige. Han lukker meget verden ned omkring sig i forhold til de mål, han har. Hvor jeg som skuespiller er meget mere åben, siger Christoffersen om rollen. (Foto: DR: Jason Alami)

– Men jeg synes, det har været rigtig godt. For jeg elsker begge ting lige meget, lyder det om teater- og tv-arbejdet.

”Når støvet har lagt sig” kan ses søndag klokken 20 på DR1.

Sponsoreret indhold