Nyheder27. november 2017

"Herrens Veje"-hovedperson: Vidste fra starten han skulle dø

SPOILER ALERT: Læs ikke videre, hvis du ikke vil vide, hvad der skete i sidste afsnit af "Herrens Veje"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0232030.jpg
 Foto: Tina Harden/DR

Første sæson af "Herrens Veje" sluttede dramatisk i går aftes, da præstesønnen August Krogh blev påkørt af en lastbil og blev dræbt på stedet.

Rollen som August Krogh blev spillet af den unge skuespiller Morten Hee Andersen, og allerede da han fik rollen, vidste han, hvad hans skæbne var.

Det fortæller han til DR.dk.

Og han glædede sig faktisk over dødsfaldet.

- Jeg får jo lov til at slutte med et stort udråbstegn i stedet for et punktum, siger Morten Hee Andersen til DR.dk.

Morten Hee Andersen fortæller også til DR.dk, at bevidstheden om, at August Kroghs liv skulle ende, fik betydning for den måde, som han spillede rollen.

- Bevidstheden om, hvor August skulle ende, satte mig på en eller anden måde fri. Eftersom jeg vidste, at hans bue ville ende dér, så kunne jeg fra start trække mere i den modsatte retning og give ham mere mod på livet, fortæller Morten Hee Andersen.

Selvom han var forberedt på sin rolles død, så blev der alligevel fældet en tårer, da den allersidste scene blev optaget. Her ser man August Krogh gå igennem en kornmark sammen med en masse mennesker.

- Det var så sindssygt at indspille den scene. Solen var lige stået op, alt var helt dugget, og vi var plaskvåde fra navlen og ned. Efter at have optaget et par gange, fandt vi alle sammen tempoet, og instruktøren lod os bare gå og gå. Vi kom så op over en bakketop, og her var der kun sol. Intet andet. Det var helt surrealistisk at stå der med 40-50 fremmede mennesker, og flere af os begyndte at græde. Det var så smukt, siger Morten Hee Andersen til DR.dk.

Forfatteren bag "Herrens Veje" tror ikke selv på Gud

Det er Adam Price, der er manden bag "Herrens Veje", men selvom serien handler om tro og kristendom, så tror han ikke selv på Gud.

– Min far var katolsk døbt, og min onkel var jøde. Jeg er vel selv en tilgivende blanding af agnostiker og ateist. Men jeg er medlem af folkekirken. Tro er overalt – når vi åbner passet, er Jesus den korsfæstede på side ét; korset er i vores flag. Når vi åbner Folketinget, foregår det med en bøn, og dronningen slutter sin nytårstale af med at sige “Gud bevare Danmark“. Tro er også overalt i den offentlige debat ... Hvor går man hen med sådan en historie? Jeg tror ikke, man kan gå andre steder hen end til Danmarks Radio, erklærede Adam under præsentationen af “Herrens veje“.

Selvom manden bag "Borgen" ikke selv tror på Gud, så er tro noget, der fascinerer ham:

– Jeg er dybt fascineret af tro, og når jeg skriver på den her serie, skriver jeg på rigtig megen nysgerrighed, fortalte Adam Price til SE og HØR i forbindelse med pressemødet på første sæson af "Herrens Veje".

Sæson to af "Herrens Veje" har premiere på DR1 i efteråret 2018.

Sponsoreret indhold