Kendte28. maj 2017

Minutter før massakren: Morder med hånden på aftrækkeren

Britisk politi har valgt at offentliggøre overvågningsbilleder af den 22-årige Salman Abedi taget i minutterne før, at han detonerede sin sprængladning og tog livet af 22 uskyldige under mandagens terrorangreb mod en Ariana Grande-koncert i Manchester
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bombemandroed.jpg
 Foto: Britisk Politi

Iført en sort dunjakke, grå kasket og blå jeans lignede denne mand ikke umiddelbart én, der havde i sinde at dræbe uskyldige børn og teenagere.

Men den sortklædte mand tog mandag aften 22 mennesker med sig i døden, da han detonerede sin sprængladning ved en Ariana Grande-koncert i den engelske storby Manchester.

Disse billeder er taget kort før, at han udløste sin massakre – og på billederne, som britisk politi har valgt at offentliggøre - ser man, hvordan selvmordsbomberen – den 22-årige Salman Abedi – roligt har sin venstre hånd placeret i lommen på sin jakke. Om det var med denne hånd – og via en udløser i lommen – at han detonerede sin selvmordsbombe, vides ikke.

Sikkert er det dog, at den 22-årige Salman Abedi havde fyldt sin hjemmelavede bombe med søm og andre skarpe genstande samt det eksplosive stof acetone peroxide – og da den sprang midt i foyeren i Manchester Arena, spredte den straks død og ødelæggelse.

Du kan se billederne i galleriet nederst i artiklen.

I alt blev 22 uskyldige dræbt ved mandagens angreb, mens endnu flere blev kvæstet. Blandt de omkomne var en blot 8-årig pige. Hendes mor og søster blev begge hårdt såret ved terrorangrebet.

Britisk politi har ikke oplyst, præcis hvor i foyeren Salman Abedi befandt sig, da han udløste bomben. Desuden har britisk politi valgt at sløre alt andet på billedet end bombemanden – formentlig for at beskytte identiteten på de uskyldige personer, der befandt sig lige ved ham, da massakren indtraf.

Flere af Salman Abedis familiemedlemmer er blevet anholdt i kølvandet på terrorangrebet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev Salman Abedis lillebror anholdt onsdag i Tripoli i Libyen under mistanke om at have forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat.

Ifølge Reuters er Salman Abedis far ligeledes blevet anholdt i Tripoli. Også Salman Abedis far er blevet anholdt i Tripoli. I alt var 11 personer anholdt og i politiets varetægt lørdag aften efter terrorangrebet.

Angrebet er det værste i England siden 7. juli 2005, hvor en række bomber i det centrale London dræbte 56 og sårede over 700.

Du kan se billeder fra terrorangrebet i galleriet herunder:

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

Sponsoreret indhold