- Vi har det pragtfuldt

Sólrun og Lars Løkke Rasmussen har været sammen i 27 år. De nyder stadig hinandens selskab i fulde drag. (Foto: All Over Press)

Sólrun og Lars Løkke Rasmussen har været sammen i 27 år. De nyder stadig hinandens selskab i fulde drag. (Foto: All Over Press)

All Over Press

Af Birgit Eskholm

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og fru Sólrun stråler af overskud.

 
På trods af at Lars Løkke Rasmussen igen er rykket ind i Statsministeriet med den travlhed, det medfører, føler parret, at de har mere tid til hinanden end nogensinde tidligere.
 
Blandt andet fordi de nu bor tæt på begges arbejdspladser.
 
Fra lejligheden i Nyhavn har både Lars og fru Sólrun ganske kort vej til arbejde...(Foto: All Over Press)
 
– Vi sparer så meget tid i det daglige, efter at vi er flyttet til Nyhavn. Vores arbejde ligger i gåafstand, og det betyder især meget for Lars, der har meget lange arbejdsdage, fortæller Sólrun.
 
 
For fire år siden, da Lars Løkke sidst var statsminister, boede familien i Græsted i Nordsjælland cirka 50 kilometer fra København, og da havde parret ikke meget tid sammen. Dengang hed det af sted om morgenen ved seks-halv-syv-tiden og hjem igen sent om aftenen.
 
Dejligt pusterum 
– I dag tager jeg hjemmefra, et kvarter før jeg skal møde, og somme tider kan jeg nå at smutte hjem midt på dagen. Det giver et dejligt pusterum, og jeg holder også en del møder i lejligheden i Nyhavn. Så jeg føler, jeg er meget mere hjemme nu, og Sólrun og jeg har meget mere tid sammen, siger Lars Løkke Rasmussen.
 
 
...modsat, da de boede i huset i Græsted i Nordsjælland, hvor den lange vej til arbejde betød, at de begge ofte først kom hjemsent hver aften. (Foto: All Over Press)
 
Også fru Sólrun nyder at være kommet tæt på sit arbejde på Det Kgl. Teater, hvor hun er lærer, og hun kan nærmest se over på sit arbejde fra lejlighedens vinduer.
 
– Alt er godt, siger hun glædestrålende, og det er store ord i en færings mund.
 
Børnene er flyttet
Ud over statsministerparret bor nu kun familiens to hunde og den yngste søn Símun hjemme. De to ældste er allerede fløjet fra reden. 
 
– Børnene er ved at være voksne nu, og Símun, der går i 3. g, er den eneste, der stadig bor hjemme.
 
 
– Bergur, der er 25 år og ældst, er flyttet til USA og skal gå på Harvard et semester her i efteråret, og Lisa er flyttet til Herning, hvor hun går på en afdeling af Aarhus Universitet.
 
– Hun er lige fyldt 20 år, og vi holdt brunch for 50 mennesker derhjemme. Det kan også lade sig gøre, nu hvor vi bor midt i byen, fortæller Lars Løkke glad.
 
Kæmpe vægttab
Marienborg, den officielle statsministerbolig nord for København, har Sólrun og Lars Løkke ikke tænkt sig at flytte ind i.
 
– Om mandagen arbejder jeg fra Marienborg. Det giver også et frirum i forhold til kontoret i Statsmininisteriet, fortæller Lars Løkke, der føler sig i topform.
 
Det sidste års tid har han tabt sig ti kilo, og han motionerer stadig flitttigt.
 
– Jeg cykler meget, og jeg er også begyndt at løbe, så jeg føler mig i rigtig god form. Faktisk føler jeg mig yngre, end da jeg for godt et år siden fyldte 50.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close