Kendte 31. marts 2020

Mette har allerede udskudt én gang: Brylluppet i fare

Det er ikke nemt at være forlovet med en statsminister.
(Foto: Privat)

En gang er brylluppet mellem Mette Frederiksen og hendes filmfotograf-forlovede, Bo Tengberg, 55, blevet udskudt.

Det skete sidste år, hvor Frederiksens forgænger i statsministeriet, Lars Løkke Rasmussen, tog sig så god tid med at trykke på valgknappen, at Mettes planlagte sommerbryllup måtte udsættes, da det stod klart, at valgdagen blev femte juni.

– Vi ville faktisk gerne have været gift denne sommer, afslørede statsministeren i “Aftenshowet” sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

.Sidste sommer, hvor den store byllupsfest skulle have været holdt, samledes familien i stedet foran Amalienborg, da Mette Frederiksen præsenterede sin første regering.
Både sønnen Magne og kæresten Bo var med sammen bonusdatteren Mathilde, 16 og Mettes far, Flemming Frederiksen, i baggrunden.
Foruden Mathilde har Bo Tengberg også børnene Sylvester og Malou. (Foto: Martin Høien)

– Men valget blev ved med ikke at blive udskrevet, og jeg glæder mig så meget til det bryllup sammen med Bo, at jeg overhovedet ikke ville have lyst til, at vi skulle giftes midt i en valgkamp, eller hvis jeg nu blev statsminister lige bagefter, forklarede Frederiksen, der har været forlovet med sin udkårne siden 2017.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Vi venter simpelthen til næste år til sommer. Men vi skal stadig giftes, og jeg glæder mig helt vildt, lød det.

Men nu er det ved at være ”næste sommer”. Og statsministeren har selv været med til at indføre forsamlingsforbud, så det kan være svært at forestille sig, hvordan hun vil gennemføre sin store fest i disse tider.

Hjemme-festival

Med brylluppet vil Mette og Bo endeligyldigt forene de to familier, som de stille og roligt har lagt sammen de seneste år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Det store bryllup vil ikke være Frederiksens første. I 2003 giftede hun sig med Erik Harr, som er far til Mettes to børn. Ægteskabet varede frem til 2014. (Foto: Hanne Juul)

For Mette har to børn, Ida Feline på 17 og Magne på 14, fra sit første ægteskab med Erik Harr, direktør i Foreningen for Danske Lægestuderende, som var gift med Mette fra 2003 til 2014.

Samme år som skilsmissen mødte Mette sin Bo, der har tre børn i forvejen. To af dem med skuespiller Trine Pallesen, som han mødte, da han arbejdede på DR-serien ”Rejseholdet”, hvor Pallesen havde en af de faste roller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Fisker)

Sønnen Magne, 14, elsker musik, men følger også gerne med mor på job, hvis der er sport i farvandet – imens bliver storesøster Ida Feline, 17, hjemme. (Foto: Claus Fisker)

– Vi har fire teenagere derhjemme lige nu. Det minder en gang imellem om en Roskilde Festival, afslørede Mette Frederiksen over for SE og HØR under sidste sommers valgkamp.

Væk i ugevis

Det er da heller ikke altid, at Bo og Mette har god tid til at være kærester.

Sådan er det nemlig, når en filmfotograf og en statsminister finder sammen.

– Vi er gode til at finde en balance. Han laver tv og film og er derfor tit væk på optagelser i flere uger. Det kræver koordinering, men det går overraskende godt, har Mette fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Mette Frederiksen glæder sig til at blive fru Tengberg, men coronasituationen spænder ben for det store drømmebryllup. (Foto: Claus Poulsen)

Helt så nemt er det altså ikke at planlægge et bryllup, når omstændighederne i samfundet hele tiden ændrer sig.

Men forhåbentlig sidder forlovelsesringen stadig på statsministerens finger, når coronakrisen er overstået.

Sponsoreret indhold