Nyheder19. marts 2020

Mette Frederiksen: Vi går en endnu hårdere tid i møde

Mette Frederiksen svarede torsdag eftermiddag på danskernes spørgsmål live på Facebook
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190524_pg_mette_frederiksen_0007.jpeg
 Foto: Peter Grosen

Rigtig mange danskere har fortsat mange spørgsmål om, hvordan man bedst forholder sig til de helt unikke tilstande, som Danmark befinder sig i lige nu. Derfor tog statsministeren sig efter en kort tale tid til at tage imod spørgsmål fra danskerne.

Mette Frederiksen siger i sin tale, at der i dag er 153 danskere indlagt på sygehusene, og at flere af de patienter er på intensiv og har behov for respiratorer. Og danskerne kan godt forberede sig på, at tingene vil blive værre, før de bliver bedre.

- Jeg bliver nødt til at sige direkte, at vi må forvente at gå en endnu hårdere tid i møde og mange flere danskere vil blive smittet og mange flere danskere vil blive syge. Også på en kritisk måde.

Men det var også en optimistisk statsminister, der var live fra Facebook, hvor hun delte rosende ord ud til både sygevæsenet, til danskerne og til Folketinget.

I nat blev en økonomisk hjælpepakke stemt igennem. En hjælpepakke, der skal holde hånden under små virksomheder, selvstændige samt studerende på SU eller dagpengemodtagere.

- Og tænk jer, vi kan gøre det med et samlet folketing. Det er helt utroligt og helt fantastisk.

Mette Frederiksen opfordrede herefter alle danskerne til fortsat at følge myndighedernes anvisninger og holde afstand, så smittekæden kan blive brudt.

- Tusind tak til alle dem, der allerede har taget alle de gode råd til sig. Og til dem af jer, der ikke er helt med endnu, I skal gøre det.

- Vi skriver historie lige nu.

Du kan se hele Mette Frederiksen tale og svar på spørgsmål her:

Sponsoreret indhold