Kendte30. oktober 2021

Mascha har været omgivet af kræft: Mor tæt på at dø

Vang har mistet både familiemedlemmer og nære veninder til den forfærdelige sygdom
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når Mascha Vang, 42, stiller op til Knæk Cancer, er det ikke blot en tom gestus, for hun har om nogen haft den frygtelige sygdom inde på livet med familiemedlemmer og nære veninder, der mistede livet til kræft.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mascha_3.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Mascha Vang har mistet mange til kræft gennem årene. (Foto: Gregers Overvad)

– Da hun var i kemo og ikke måtte blive smittet, turde vi ikke besøge hende, for smitte kunne have fatale følger. Hun var én gang ovre og besøge os, da vi boede i Dragør, og der fik hun det dårligt. De nåede ikke hjem til Nordjylland, for hun blev indlagt på vejen hjem akut på et hospital, fordi hun fik en infektion. Det var så tæt på at tage livet af hende, siger Mascha Vang, da SE og HØR taler med hende om den frygtede sygdom.

Fordi hendes mor, Connie, ikke kunne tåle at få infektioner, blev Mascha og datteren Hollie nødt til at holde sig på afstand.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mascha_3_1.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Det var Maschas værste mareridt, da hendes mor var i behandling for brystkræft. (Foto: Gregers Overvad)

– Der var en lang periode, hvor jeg ikke så min mor. Det var sindssygt, at jeg ikke kunne være der for hende. Sådan et forløb tager jo et år, så i det år så vi hende kun sparsomt. Det var så svært – også for Hollie, der var vant til at se sin mormor, fortæller hun.

Frygtelige nyheder

I dag er hendes mor ude af kræftbehandlingerne, hvilket tyder på, at hun ikke kommer til at dø af sygdommen, ligesom Maschas mormor gjorde.

– Min mormor døde af lungehindekræft. Når man får den diagnose, har man under et år tilbage. Hun døde efter ni måneder, lyder det fra Mascha, der kort efter mormoderens død fik en ny, frygtelig kræft-nyhed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mascha_1_0.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

I dag bor hun i Kolding sammen med kæresten Troels. (Foto: Gregers Overvad)

– Så fik min morfar samme diagnose. De ringede til ham op til nogle helligdage og sagde: “Det er ikke så godt. Du har kræft.” Så han blev syg af ængstelse. Han var til flere samtaler, hvor de sagde, der ikke var noget at gøre. Så han blev virkelig syg, og vi ledte efter hospice. Så kom de og sagde, det var heldigt, der ikke var noget alligevel. Han havde ikke kræft. De sagde ikke undskyld eller noget. Og han var så nedbrudt over det. Han troede det i en måned. Tænk, at man bare giver sådan en besked over telefonen, og så har man det ikke alligevel. Og han havde lige mistet sin hustru. Det var for en måned siden. Nu har han så hudkræft. Det hele har bare været så voldsomt.

Smuk afsked med veninden

Mascha fik også sygdommen tæt ind på livet, da hjerteveninden Anne Bech sidste år døde af kræft efter et langt, opslidende forløb.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mascha_5.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Anne Bech, der døde af kræft sidste år, var en af Maschas nære veninder. Her er de sammen med Maschas datter, Hollie Nolia, i 2014 til en bogreception for Anne. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det var lidt et andet forløb, for når vi talte sammen – selv om det var virkelig alvorligt – så var det min opgave at løfte hende. At være en energikilde for hende. Hun ville have hverdagsbilleder af mig og Hollie – almindelige ting, der ikke handlede om sygdommen. For ellers blev det for voldsomt for hende. Så vi talte om alt og grinede af alt muligt, siger Mascha om tiden med Anne Bech.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mascha_4_0.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

For nylig fik en veninde konstateret brystkræft. (Foto: Gregers Overvad)

– Dagen før hun døde, sad jeg og holdt hende i hånden i fire timer, hvor hun var klar. Så vi fik sagt farvel til hinanden på en smuk måde. Det var et rigtig godt farvel. Hun vidste, at det var nu. Havde jeg været der senere, havde jeg ikke haft den mulighed for at sige farvel på den måde. Vi grinede meget, og hun var vildt sjov, husker Mascha.

Sponsoreret indhold