Martin fra ”X Factor” om sit comeback: Det føles rigtigt

Der er sket meget, siden Martin Hedegaard, 26, vandt \

Der er sket meget, siden Martin Hedegaard, 26, vandt "X Factor" i 2008. – Det er ret mange drømme, der bliver opfyldt. Og det er sindssygt fedt, siger sangeren, der i dag bor i København med sin kæreste Benedikte.

(Foto: Martin Høien)

Som et lyn fra en klar himmel.

Det var sådan, 26-årige Martin Hedegaard vendte tilbage på scenen for knap fire år siden til P3 Guld, hvor han med sit band Saveus tog røven på alle og optrådte med deres hit "Levitate Me".

Der havde ellers været helt stille omkring Martin fra Ørum, efter han i 2008 vandt "X Factor" og hele Danmarks hjerte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I den allerførste sæson af "X Factor" bragede Martin fra Ørum igennem og vandt under kyndig vejledning af Remee. (Foto: Niels S. Andersen)

– Jeg har altid vidst, at når jeg skulle lave musik, så skulle det være på mine egne præmisser, og jeg var ligeglad med, hvor lang tid det ville tage at komme tilbage. Det skulle bare føles rigtigt. Men pludselig faldt alle brikkerne på plads, og vi spillede til P3 Guld, og så kørte det derfra, siger Martin, da SE og HØR møder ham til Grøn, hvor han spiller denne sommer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter Martin Hedegaard som kun 15-årig vandt "X Factor" havde han brug for en pause fra musikken og offentligheden. (Foto: Thomas Laursen)

Skrev for andre

Han havde da også lavet masser af musik uden for rampelyset i de syv år.

– Jeg havde stadig nogle kontakter i København, så jeg skrev lidt sange til andre, siger Martin, som blandt andet lavede "Dengang du græd" til Shaka Loveless.

Sangskrivningen foregik i barndomshjemmet i Ørum, mens han gik på gymnasiet, men indimellem opstod der numre, som han gemte til sig selv.

– Langsomt begyndte jeg at lægge sange til side, for jeg kunne godt mærke, at der var nogle, som jeg ikke ville give til andre, og det var nok det, der blev til Saveus, afslører sangeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Saveus turnerer denne sommer landet rundt på koncerterne Grøn. Fra venstre er det Simon på Keyboard, Mathias på trommer, Martin og Kasper på guitar.

Saveus turnerer denne sommer landet rundt på koncerterne Grøn. Fra venstre er det Simon på Keyboard, Mathias på trommer, Martin og Kasper på guitar. (Foto: Martin Høien)

Drømmer om udlandet

DR havde fået nys om de ekstra sange, og derfor planlagde de sammen hans comeback, som blev startskuddet på Saveus bragende succes.

– Mig og Simon og Kasper gik i gymnasiet sammen i Viborg. Da vi flyttede til København, mødte vi Mathias, da vi manglede en trommeslager, fortæller Martin.

De er selv overvældede over den opmærksomhed, de har fået.

– Hvert år er der noget crazy stort, vi skal. I år var det for eksempel at spille på Orange Scene på Roskilde Festival, lyder det med et stort smil fra Martin.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var ingen, der vidste, at Martin Hedegaard var begyndt at lave musik igen, da han i 2015 optrådte til P3 Guld med Saveus. (Foto: Mikael Rieck)

Egentlig havde bandet planer om, at det var ved at være på tide at komme udover Danmarks grænser, men de er også opmærksomme på deres danske fans.

–  I løbet af 2018 oplevede vi, at vores egen turne blev udsolgt, så vi vil også gerne være hjemme hos vores danske fans, for der er virkelig ved at ske noget, fortæller Saveus.

De arbejder i øjeblikket også på at skrive nye sange.

–  Vi vil egentlig bare gerne spille en masse også gerne uden for Danmarks grænser, for jo flere der kan lide vores musik, jo bedre.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close