Nyheder 20. januar 2017

Martin fra X Factor: Der var mørke og hårde perioder

Martin Hedegaard, der er kendt fra X Factor, udkommer i dag med sin debut-ep fra sit enmandsprojekt, Saveus.
(Foto: All Over)

Danskerne lærte Martin Hedegaards smørbløde stemme at kende i bedste sendetid, da han kunne stille sig på toppen af podiet i X Factor i 2008.

Senere hen har drengen, der nu er en mand, arbejdet intenst med sin musik, og med enmandsprojektet Saveus imponerede han endnu engang danskerne med nummeret "Levitate Me", som han til P3 Guld i 2015 modtog stående bifald for.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fredag udkommer "Will Somebody Save Us", der er debut-ep'en fra Saveus.

- Jeg har glædet mig sindssygt meget. Det føles helt, som da man var lille og bare glædede sig til juleaften, siger Martin Hedegaard om udgivelsen af ep'en.

- Det er en lettelse endelig at komme med mere musik, især til at starte året med. I år vil jeg gerne udgive endnu mere musik og folde projektet endnu mere ud. Det er virkelig fedt endelig at få udgivet noget mere, siger Martin Hedegaard.

Musikken er Saveus ikke kommet sovende til. Martin Hedegaard burede sig nemlig mere eller mindre inde i et lydstudie, fra han var 16 til han var 24.

- I den periode arbejdede jeg meget med selverkendelse og eksistentialistiske spørgsmål. Det er i den periode, man danner sig et billede af, hvordan verden er, og man finder ud af, hvem man selv er, siger Martin Hedegaard, der fylder 25 år i oktober.

- Det vil man kunne høre i universet på ep'en. Jeg skulle igennem nogle perioder, der var hårde og mørke, for at komme stærkere ud på den anden side, siger Martin Hedegaard, der oprindeligt kommer fra Ørum i Midtjylland.

- Det er et uundgåeligt grundvilkår i vores liv, at vi skal igennem den slags perioder. Det er der, man finder ud af, hvad man står for, siger Martin Hedegaard, som er sikker på, hvad målet er med den musik, han laver.

- Jeg er kommet for at udfordre. Når jeg laver musik, vil jeg gerne helt derud, hvor jeg ikke kan bunde. Det er der, jeg føler, der sker noget magisk, siger Martin Hedegaard.

Foruden "Levitate Me" har Saveus også udgivet nummeret "Everchanging", som han spillede til uddelingen af Kronprinsparrets priser i oktober.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold