Finale i aften: Her er alle X Factor-vinderne gennem tiden

Foto: Thomas Laursen

Fredag aften er der finale i 11. sæson af X Factor - og den sidste sæson på DR.

Det er Blachmans gruppe Place on Earth og Remees to deltagere Rasmus og Jamie Talbot, der skal kæmpe om titlen som X Factor-vinder.

I sidste uge røg 22-årige Sigmund ud lige inden finalen, og det betyder, at Sanne ikke har nogle deltagere med i finalen.

Danske Spil har Place on Earth som favoritter til at vinde "X Factor". Spil på dem her. (Sponsoreret link)

Selv om X Factor efter 11 sæsoner stopper på DR, så er det ikke helt slut endnu. Programmet bliver nemlig overtaget af TV2.

Om nogle af dommerne eller værten Sofie Linde følger med over til TV-konkurrenten, ved vi ikke endnu.

Inden den store finale i aften kan du varme op med et overblik over de 11 vindere af X Factor på DR herunder:

2008: Martin Hedegaard, der på det tidspunkt var blot 15 år, vandt i den unge kategori med Remee. Han har genstartet sin karriere efter en længere pause under navnet SAVEUS, og han skal åbne Orange Scene på Roskilde Festival til sommer.

2009: Linda Andrews, vandt som 35-årig i voksen kategorien med Lina Rafn. Linda, der også blev kendt som færingen, udgiver stadig musik i dag.

2010: Thomas Ring, vandt som 30-årig i voksen kategorien med Pernille Rosendahl. I 2017 deltog Thomas også i Melodi Grand Prix med sangen "Vesterbro".

2011: Sarah Jørgensen, var også blot 15 år, da hun vandt X Factor. Hun vandt med dommeren Cutfather. Sarah, der var meget åben om at være lesbisk i programmet, har siden skiftet navn til Cane og fået fjernet sine bryster.

2012: Ida Madsen vandt også den unge kategori. Den dengang 17-årige Ida vandt med dommeren Pernille Rosendahl. Hun har ikke udgivet musik siden, men DR afslørede efterfølgende, at Ida fik flest stemmer i samtlige liveshows.

Jamie Talbot har lige nu de dårligste odds hos bookmakeren. Du kan stadig nå at spille på vinderen af dette års "X Factor" her. (Sponsoreret link)

2013: Chresten, der i 2013 var 26 år, vandt voksenkategorien med dommeren Ida Corr. Han er ikke udgivet flere albums siden, men han fortalte sidste år, at han stadig laver musik.

2014: Anthony Jasmin blev den første gruppe til at vinde X Factor, og det var med Thomas Blachman. Anthony har efterfølgende deltaget i Melodi Grand Prix

2015: Emilie Esther vandt som 16-årig den unge kategori med med Remee som dommer. I dag går Emilie Esther i gymnasiet, men vil gerne fortsætte med at lave musik. 

2016: Embrace skulle blive anden gruppe til at vinde X Factor. De to søstre Anilde og Azilda vandt med Remee som dommer. Gruppen, der har skiftet navn et par gange, laver stadig musik og udgav en single i 2017.

2017: Morten Nørgaard vandt sidste år den voksne kategori med Remee, som dermed havde vundet tre sæsoner i træk, og der er en stor sandsynlighed for, at han kan snuppe fire i træk, da han i år har to deltagere i finalen.

2018: ? (Place on Earth, Rasmus eller Jamie Talbot løber med sejren)

Se billeder af dette års livedeltagere herunder:

X Factor livedeltagere 2018

Du kan læse meget mere om, hvad deltagerne skal synge i finalen her.

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close