Nyheder7. april 2016

De kom, sejrede... Og blev glemt

Det er den ultimative sejr at vinde "X Factor". Alligevel går sangkarrieren oftest helt i stå, når finalerusen har lagt sig.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/a_sound_x_factor.jpg
 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR1)

Embrace løb fredag aften med sejren i dette års "X Factor". De to piger, der vandt stort, har blandt andet vundet en pladekontrakt. At dømme ud fra de tidligere vindere at den store konkurrence, er det dog langt fra sikkert, at de to sangfugle vil få det store gennembrud. Kig igennem artiklen og se, hvordan det er gået de otte andre vindere af "X Factor" i Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/martin_hoberg_hedegaard_efter_at_have_fundet_x_factor.jpg
 Foto: All Over Press

Martin Hoberg Hedegaard, 2008:

vandt den første ”X Factor”-konkurrence på dansk grund, da han var 16 år gammel. Den nuttede hjerteknuser slog bl.a. Basim, men der kom aldrig for alvor fart på karrieren. Det unge sangtalent havde stort set ikke givet en lyd fra sig indtil sidste år, hvor han pludselig stod på scenen til P3 Guld under navnet SAVEUS og leverede sidste efterårs radiohit ”Levitate Me” – efterfølgeren lader dog vente på sig. Måske helt indtil Smukfest i Skanderborg til sommer, hvor nu 23-årige Martin og SAVEUS er blandt stjernenavnene.
https://imgix.seoghoer.dk/linda_andrews_synger_til_finalen_i_x_factor_2009.jpg
 Foto: All Over Press
Linda Andrews, 2009: Linda Andrews vandt anden sæson af ”X Factor”, men den færøske stemme på i dag 42 år vendte efter konkurrencen tilbage til karrieren som gospelsanger. I dag lever hun stadig af at synge og undervise i gospel. – Der er sket rigtig meget, siden jeg vandt, og jeg har opbygget mig et navn og en business. Jeg oplever tit, at folk genkender mig og roser mig for mit bidrag til ”X Factor”, fortæller Linda til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/thomas_ring_synger_til_x_factor_finale_2010.jpg
 Foto: All Over Press

Thomas Ring, 2010:

Det var skolelæreren Thomas Ring, 36, der i 2010 løb med sejren. Han har for nylig afsløret, at han i løbet af 2016 vil udgive sit tredje album, og at der allerede er skrevet og indspillet 11 sange til pladen. Men de store hits har danskerne endnu til gode...

https://imgix.seoghoer.dk/sarah_x_factor_vinder_2011.jpg
 Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Sarah Skaalum Jørgensen, 2011:

Hun vandt ”X Factor” under navnet Sarah, men skiftede senere navn til Cane. I 2014 blev hun gift med sin kæreste Sika, og sidste år meddelte Cane, som nu er fyldt 20 år, at hun ville have fjernet brysterne.

https://imgix.seoghoer.dk/ida_vinder_x_factor_2012.jpg
 Foto: All Over Press

Ida Østergaard Madsen, 2012:

Den nu 21-årige Ida udsendte et album i 2013, og samme år var hun med på et nummer på Mads Langers plade "In These Waters". Siden da har danskerne dog måtte undvære Idas sprøde lyd.

https://imgix.seoghoer.dk/chresten_vinder_x_factor_2013_med_ida_corr_som_coach.jpg
 Foto: All Over Press

Chresten Falck Damborg, 2013:

29-årige Chresten blev den heldige vinder i 2013. Sangeren, der havde en forkærlighed for country-genren, vendte efter finalen tilbage til sit gamle arbejde på Færch Plastfabrik i Holstebro. Han fifler stadig med musik i sin fritid, men der er ingen konkrete pladeplaner for den tidligere "X Factor"-vinder.

https://imgix.seoghoer.dk/anthony_jasmin_vandt_x_factor_2014.jpg
 Foto: All Over Press

Anthony og Jasmin, 2014:

Anthony Lopez og Jasmin Dahl var to solister, der blev sat sammen til en duo - den mest succesfulde i DR-showets historie indtil Embrace. De endte altså med at være den første gruppe til at vinde det danske "X Factor", men de to mørklødede stjernefrø gik fra hinanden allerede syv måneder efter deres sejr. Jasmin på nu 17 år synger stadig fra tid til anden, men ikke længere med sin vinderpartner.

Den krølhårede dejlighed har det seneste år gjort sig bemærket ved kort at danne par med "Paradise"-deltageren Theis og som festfyrværkeri i det københavnske natteliv.

https://imgix.seoghoer.dk/emilie_esther_vandt_x_factor_2015.jpg
 Foto: All Over Press

Emilie Esther Holmgaard, 2015:

Sidste år vandt Emilie Esther "X Factor". Efter finalen udgav hun singlen "Undiscovered", der kortvarigt strøg pænt op ad downlaod-hitlisterne. Hun besøgte også megaproduceren Red One i Los Angeles og varmede op for selveste Kylie Minogue, men det seneste halve år har der været musestille om den skønne unge jyde.

De gyldne fjerdepladser

https://imgix.seoghoer.dk/basim_blev_nummer_fire_ved_x_factor_i_2008.jpg
 Foto: All Over Press

Basim Moujahid, 2008:

23-årige Basim måtte i 2008 nøjes med en fjerdeplads, men det er han nok meget glad for i dag. Sangeren fik nemlig en pladekontrakt med Sony Music, og siden har han blandt andet spillet med i musicalopsætningen af "Grease" og repræsenteret Danmark ved det internationale melodi grand prix på hjemmebane, hvor han blev nummer 9.

Desuden kan Basim prale af flere mindre pophits her hjemme og stor anerkendelse i bl.a. Japan, hvor han er røget til tops som sangskriver.

https://imgix.seoghoer.dk/citybois_blev_nummer_fire_ved_x_factor_i_2015.jpg
 Foto: All Over Press

Citybois, 2015:

Thor Farlov og Anthon Edwards på henholdsvis 16 og 17 år er nok bedre kendt som Citybois. Gentofte-drengene har nærmest opnået kultstatus, efter at de sidste år modtog massiv opbakning fra de danske teenagepiger i "X Factor", hvor de dog måtte tage til takke med en fjerdeplads. Det betød dog langt fra en ende på deres musikalske eventyr. Citybois er i dag på kontrakt hos Sony Music, har udgivet deres første album og er netop begyndt deres forårsturné rundt i landet.

Sponsoreret indhold