Margrethe drev Christian Kjær ud af Danmark: Bitter strid

Dronning Margrethe fratog Christian Kjær ordner og titler. I dag er der bitter strid mellem de to.

Dronning Margrethe fratog Christian Kjær ordner og titler. I dag er der bitter strid mellem de to.

(Foto: Thomas Laursen)

Han har indtil nu beskyttet dronning Margrethe, 80, mod at fortælle sin version af forløbet, hvor han fik frataget sine ordner og titler. Men nu kaster den tidligere hofjægermester sig ind i en bitter strid med overhovedet fra det land, han endegyldigt har forladt.

Og Margrethes behandling af Christian Kjær, 77, var medvirkende årsag til, at han smækkede med døren til sit hjemland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dronning Margrethe, 80, fratog ham både titler og ordner. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det fremgik med al tydelighed af dokumentaren “Christian Kjær – farvel og tak”, som DR1 viste for nylig.

Her kom han ind på, hvordan det føltes, da Margrethe fratog ham hans ordner og titler, efter at han havde fået en dom for at køre ind i en official ved et cykelløb. Specielt at miste ridderkorset gjorde nas.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hans store passion var jagt, men i forbindelse med dommen fik han frataget sit jagttegn, fordi han angiveligt var til fare for andre. Her var han til Kongejagt i Gribskov med efterfølgende vildtparade på Fredensborg Slot i 2012. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg var stolt af det. Det er stort at få ridderkorset. Det er også stort at få det taget. Man bliver set ned på på en måde, som ikke er rar. Jeg synes, det er helt unfair, slår han nu fast efter flere års tavshed.

Totalt svigtet

At Christian Kjær følte sig forrådt af sit fædreland, har han tidligere fortalt, men i programmet slog han atter fast, at han føler, at Danmark har behandlet ham dårligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg føler, at alle har vendt mig ryggen , lyder det fra Christian Kjær i DR-programmet. (Foto: DR)

– Jeg føler, at alle har vendt mig ryggen og vendt det blinde øje til og sagt: “Du skal bare have nogen på bærret. Og så må du finde dig i det.” Jeg følte, at hele Danmark har vendt mig ryggen. Jeg blev totalt svigtet af systemet, pressen og samfundet, og derfor havde jeg ikke andet valg end at forlade mit hjem og mit fædreland, lyder det fra den tidligere kammerherre, der i programmet ikke lægger skjul på, hvor meget ordnerne og titlerne fra kongehuset betød for ham.

Janteloven ramte

Han ved godt, han er mere privilegeret end de fleste.

– Jeg er født med en guldske i munden. Jeg har været heldig. Man er jo heldig, når det går godt. Jeg har fået alt, hvad jeg skulle have, slår han fast.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christian og hans kone, Susan Astani, har tidligere været med til en masse kongelige fester – her til Margrethes 70-års fødselsdag. (Foto: Claus Poulsen)

Og ifølge Christian Kjær selv var det janteloven, der ramte ham hårdt bagfra efter dommen.

– Det er Jantelovsdanmark, og det må man finde sig i, hvis man vil bo her. Men nu har jeg fået nok af den jantelov, og derfor flytter jeg, understreger han.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close