Kendte29. april 2017

Maddies forældre fik TO GANGE at vide, at deres datter var fundet i live

Maddie McCanns forældre fik to gange at vide fra efterforskere i sagen, at deres datter med al sandsynlighed var fundet i live. Desværre er pigen stadig sporløst forsvundet – her næsten 10 år efter, at hun forsvandt fra et ferieresort i Portugal
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/7.07334768.jpg
 Foto: All Over

På onsdag er det præcis 10 år siden, at mysteriet om britiske Madeleine ”Maddie” McCann tog sin begyndelse.

Her forsvandt den dengang treårige pige som dug for solen under en ferie med sine forældre og tvillingebrødre i Praia da Luz i Portugal.

Siden har efterforskere fra både England og Portugal ledt med lys og lygte efter den lille pige – sideløbende med at hendes forældre har haft deres egen efterforskning i gang.

Forældrene Kate og Gerry McCann har flere gange udtalt, at de ikke har opgivet håbet om at få deres pige hjem i live. Og nu er det kommet frem, at de modtog hjerteskærende – og desværre usande – beskeder fra efterforskerne i de første 12 måneder efter hendes forsvinden.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Ifølge Clarence Mitchell, der har været tæt på efterforskningen gennem alle årene, fik Kate og Gerry McCann to gange at vide, at deres datter var fundet i live.

Begge gange viste oplysningerne sig dog at være falske.

Første gang var efterforskerne endda så overbeviste om, at Maddie var fundet, at de valgte at klargøre et fly, som på få minutter kunne gå på vingerne for at hente pigen hjem.

Dengang var der tale om en engelsktalende pige, der blev fundet i Marokko. Pigen havde så mange lighedspunkter med Maddie, at efterforskerne var overbeviste om, at hun var identisk med forsvundne Maddie McCann.

- Alle de informationer, vi fik, tydede med al sikkerhed på, at det var Maddie, og det nåede endda dertil, hvor et fly blev sat på stand-by – med dens maskiner tændt – klar til at samle hende op, fortæller Clarence Mitchell ifølge det britiske medie Daily Mail.

- Kate og Gerry sad og ventede. De havde lært at være skeptiske. De besluttede at vente, til de marokkanske myndigheder havde tjekket sagen. Og da de gjorde det, viste det sig så ikke at være Madeleine, fortæller Clarence Mitchell.

En anden gang fik Kate og Gerry McCann besked om, at deres datter var fundet i live på en gård. Også denne gang var oplysningerne usande.

Maddie McCann forsvandt om aftenen, den 3. maj 2007, fra ferieresortet Ocean Club, mens hendes forældre spiste tapas på en nærliggende restaurant.

De sidste 10 år er der blevet brugt et beløb svarende til 145 millioner danske kroner på at opklare sagen – men uden nogensinde at finde et afgørende spor i sagen.

I marts i år kom det frem, at britiske Scotland Yard har kastet yderligere penge ind i en ny eftersøgning, der skal løbe frem til september.

I alt har politiet fået omkring 725.000 danske kroner til en ny efterforskning i sagen, der er blevet kaldt én af de største eftersøgningssager i nyere tid.

Det nye tip giver forældrene Kate og Gerry McCann håb om, at deres pige stadig kan være i live den dag i dag.

Britisk politi tilføjer, at den nye eftersøgning dog er det sidste spor og tip, som er værd at følge.

Hvis Maddie stadig er i live, vil hun fylde 14 år den 12. maj.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

Sponsoreret indhold