Kendte28. april 2016

Britisk politi: Her er vores teori om Maddies skæbne

Britisk politi har indledt den sidste fase af efterforskningen af Madeline ’Maddie’ McCanns mystiske forsvinden i 2007 – og politiets teori er nu, at den dengang treårige pige blev kidnappet efter et mislykket indbrud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/madeleine_mccann.jpg
 Foto: All Over

Om få dage er det ni år siden, at en britisk families liv for altid blev ændret og ødelagt. 3. maj 2007 forsvandt den dengang 3-årige Madeleine ’Maddie’ McCann under en ferie med sin familie til Portugals Algarvekyst.

Siden har politi i både England og Portugal efterforsket den mystiske sag, men den dag i dag har der endnu ikke være noget gennembrud i sagen.

Efterforskningen – den såkådalte ’Operation Grange’ – er nu i gang med den sidste fase, og efterforskerne mener nu at have fundet frem til den endegyldige teori om, hvad der skete med den lyshårede pige.

Efterforskerne mener nemlig, at lille Maddie blev kidnappet fra sit værelse under dét, poltiet kaldet et ”mislykket indbrud”.

Det skriver det britiske medie Daily Star.

Ifølge efterforskerne havde indbrudstyvene holdt øje med McCann-familiens ferielejlighed på Ocean Club-resortet, inden de slog til sent om aftenen torsdag den 3. maj 2007.

https://imgix.seoghoer.dk/madeleine_mccann2_0.jpg

Det sidste billede, der er taget af Maddie. Billedet er taget den dag, hun forsvandt. Se flere billeder i galleriet i bunden af artiklen. Foto: All Over

Politiet mener endda, at tre personer, der har tidligere har haft status af ”arguidos” – det vil sige mistænkte – bærer nøglen til at løse det snart ni år gamle mysterium.

De tre personer har endda været afhørt mindst to gange, og politiet mener nu at have bevis for, at der blev foretaget en række telefonopkald mellem de tre personer omkring dét tidspunkt, hvor Maddie forsvandt.

- Det sidste spor formoder vi at være nøglen til at løse mysteriet, fortæller en kilde til det britiske medie Daily Star.

De tre mistænkte er Jose Carlos da Silva, 30. Han arbejdede som chauffør, der kørte gæster til og fra Ocean Club resortet, den hjemløse Ricardo Rodrigues, 24, og stofmisbrugeren Paulo Ribeiro på 50.

Da Silva nævnte intet om de pågældende telefonopkald, da han blev afhørt af politiet tilbage I 2007.

https://imgix.seoghoer.dk/8.03943582.jpg

Maddies forældre er selv blevet sagsøgt i forbindelse med sagen. Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen. Foto: All Over

Det er endnu uvist, hvordan britisk politi har tænkt sig at arbejde videre med denne teori – eller om politiet har flere spor, der understøtter denne teori.

De nye oplysninger kommer kort tid efter, at politiet udtalte, at de stadig håber på at finde pigen, der vil fylde 13 til maj, i live.

De nye oplysninger kommer nærmest også samtidigt med, at Madeleines forældre – Kate og Gerry McCann – er blevet sagsøgt af en tidligere portugisisk politichef. Politichefen var tidligere blevet dømt til at betale forældrene en stor sum penge i erstatning, fordi han i 2008 i sin bog ’The Truth of the Lie’ fremlagde sin teori om pigens skæbne.

Ifølge den portugisiske politichef Goncale Amaral var det forældrene, der ved et uheld slog pigen ihjel. Kate og Gerry anlagde herefter sag an mod politichefen og fik i første omgang tilkendt en erstatning. Men for nylig blev den portugisiske politichef pure frifundet – og nu har han så anlagt sag for æreskrænkelser.

3. maj er det ni år siden, at den dengang treårige Maddie forsvandt under en ferie med sine forældre. Kate og Gerry McCann havde efterladt Maddie – samt hendes to mindre søskende – i deres ferielejlighed, mens de selv spiste på en tapasrestaurant omkring 50 meter derfra.

Omkring klokken 22.00 opdagede Kate, at datteren var væk, og hun slog herefter alarm. Trods en kæmpe eftersøgning – der stadig fortsætter den dag i dag – er der endnu ikke noget gennembrud i sagen.

Det er ’Operation Grange’, der stadig arbejder med sagen i dag. Ifølge britiske medier har sagen kostet over 112 millioner kroner. Tidligere har 29 efterforskere arbejdet fuldtid med sagen. Sidste år blev sagen dog nedprioriteret, så der i dag kun arbejder fire efterforskere med at opklare ’Maddie’-mysteriet. Og disse fire efterforskere er altså ved at være færdige med at gennemgå alt materialet i sagen.

Hvis Maddie er i live, vil hun fylde 13 år i næste måned.

Se billeder fra sagen herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_51.png

Sponsoreret indhold