Politi kaster 700.000 kr. ind i ny Maddie-sag – men "hun ER allerede død"

Dette billede er taget samme dag, som Maddie forsvandt: 3. maj 2007.

Dette billede er taget samme dag, som Maddie forsvandt: 3. maj 2007.

Foto: All Over

Den 3. maj er det præcis 10 år siden, at historien om britiske Madeleine ”Maddie” McCann tog sin begyndelse.

Her forsvandt den dengang treårige pige som dug for solen under en ferie med sine forældre og tvillingebrødre i Praia da Luz i Portugal.

Siden har britisk og portugisisk politi brugt uanede ressourcer og penge på at opklare mysteriet – i alt er der blevet brugt et beløb svarende til 145 millioner danske kroner – men uden nogensinde at finde et afgørende spor i sagen.

Nu har det britiske Scotland Yard kastet yderligere penge ind i en ny eftersøgning, der skal løbe frem til september. I alt har politiet fået omkring 725.000 danske kroner til en ny efterforskning i sagen, der er blevet kaldt én af de største eftersøgningssager i nyere tid.

Baggrunden er, at efterforskerne ifølge The Sun har fået et tip om, at den lille pige blev kidnappet af europæiske menneskesmuglere, der havde overvåget og taget billeder af den lille pige, mens hun legede på Ocean Club Resortet i Praia da Luz i maj 2007. Tippet er ifølge efterforskerne så pålideligt, at det er værd at undersøge til bunds.

Dette billede er taget samme dag, som Maddie forsvandt: 3. maj 2007.

Dette billede er taget samme dag, som Maddie forsvandt: 3. maj 2007. Foto: All Over

Det nye tip giver forældrene Kate og Gerry McCann håb om, at deres pige stadig kan være i live den dag i dag. Britisk politi tilføjer, at den nye eftersøgning dog er det sidste spor og tip, som er værd at følge.

Det er dog ikke alle, der hilser den nye eftersøgning velkommen. Flere mener, at den er decideret formålsløs og spild af penge. En kriminalekspert, der har gransket sagen, er således overbevist om, at Maddie døde i en ulykke, og at nogen efterfølgende forsøgte at dække over den sande historie om pigens skæbne.

Til det australske medie News fortæller Pat Brown, der er forfatter til bogen “Profile of the Disappearance of Madeleine McCann”, at det er spild af penge at lede efter pigen:

- Der er ingen grund til at bruge alle disse penge, for intet kan bringe hende i live igen. Da jeg analyserede Maddies sag, fandt jeg ud af, at der ikke er beviser, der støtter kidnapningsteorien, siger Pat Brown til News og tilføjer:

- En kidnapning er ekstrem usandsynlig baseret på tidsaspektet, på beviserne på gerningsstedet, og på alle de andre bevismaterialer, der er fundet gennem tiden.

Pat Brown er ikke i tvivl om, hvad hun mener, der skete med Maddie:

- Bevismaterialet støtter teorien om en ulykke, der skete som følge af forsømmelse og brug af medicin. Det er min opfattelse, at liget blev flyttet til et øde område og aldrig vil blive fundet.

Det var her, at Maddie boede med sine forældre og to mindre brødre. Foto: All Over

Gennem årene har politiet også ledt efter Maddies lig flere steder – særligt i området omkring ferieresortet i Praia da Luz. I sommeren 2014 gennemsøgte britiske efterforskerne blandt andet et område omkring 300 meter fra familiens ferielejlighed. Her fandt man tøjrester, der dog senere hen viste ikke at have forbindelse til Maddie.

Kriminaleksperten Pat Brown er ikke den første ekspert, der har mistænkt Maddies forældre – Kate og Gerry McCann – for at være skyld i datterens død og forsvinden.

Også den portugisiske politichef Goncale Amaral mener, at forældrene ved et uheld slog pigen ihjel. I sin bog ’The Truth of the Lie’ fremlagde han i 2008 sin teori om pigens skæbne.

Maddies forældre: Kate og Gerry McCann på et pressemøde. Foto: All Over

Kate og Gerry anlagde herefter sag an mod politichefen og fik i første omgang tilkendt en erstatning. Men senere blev den portugisiske politichef pure frifundet.

Forældrene har gennem alle årene hårdnakket påstået, at de ikke er skyld i datterens forsvinden, og de har alle årene fortalt, at de vil ”blive ved med at kæmpe og lede” i håbet om at få deres datter tilbage.

- At være forælder til et bortført barn er noget af det mest smertefulde og forfærdelige, du kan blive udsat for. Min frygt, min forvirring og tanken om den kærlighed og beskyttelse, som min datter mangler, er ubærlig at tænke på, udtaler faderen Gerry på familiens hjemmeside.

- Og alligevel er jeg ikke offeret. Det er Maddie, tilføjer han.

Du kan se billeder fra sagen herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close