Troede det var Maddie – viste sig at være savnet SVENSK pige

Hun har lyst hår. Og hun har ansigtstræk, der minder om Maddies.

Tirsdag kunne flere udenlandske medier berette, at en ung kvinde fundet i Rom muligvis var identisk med britiske Madeleine ”Maddie” McCann, der forsvandt under en ferie i Portugal med sine forældre tilbage i 2007.

Nu er det dog kommet frem, at der ikke er tale om den forsvundne britiske pige – men at der derimod er tale om en anden pige, der også har været savnet.

Ifølge det britiske medie Daily Mail har en svensk far således bekræftet, at pigen i Rom er hans 21-årige datter Embla Jauhojärvi, som forsvandt fra familiens hjem i Stockholm i maj i år.

Faderen Tahvo fortæller til det britiske medie, at han har taget kontakt til de italienske myndigheder i Rom, og at han nu venter på grønt lys til at rejse derned for at blive genforenet med sin datter.

Faderen tilføjer, at han og resten af familien ikke har haft kontakt med datteren, siden at hun forlod Sverige for at rejse til Rom og læse sprog. Embla Jauhojärvi har Asperges, og faderen blev derfor nervøs, da han ikke hørte fra sin datter.

- Hun har været savnet siden maj. Jeg har i seks måneder forsøgt at få hjælp fra det svenske politi, men uden held. Jeg havde håbet, at hun ville læse dernede. Nu vil jeg vil bare gerne have hende hjem, tilføjer faderen Tahvo over for det britiske medie.

Den 21-årige kvinde havde fortalt politiet, at hendes navn var Maria, og at hun var britisk statsborger. Hun var ad flere omgange blevet set på gaden i det centrale Rom – øjensynligt uden et sted at sove.

En missing people-organisation begyndte at undersøge sagen og mente altså, at den unge kvinde kunne være identisk med britiske Maddie, der forsvandt 3. maj 2007 under en ferie med sine forældre og mindre tvillingbrødre i Praia da Luz i Portugal.

Maddie har dog et særligt kendetegn i sit højre øje, og hun er 13 år i dag, hvis hun stadig er i live. Derfor kunne organisationen også hurtigt udelukke, at der kunne være tale om den forsvundne Maddie. 

Du kan se billeder fra Maddie-sagen i det store galleri herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close