Lygum sagde sit job op: Det bedste jeg længe har gjort

– Tidligere har jeg været vant til, at der har været en masse mennesker, jeg har haft ansvaret for, siger Sara Lygum, 41, der nyder den frihed, hun har nu, hvor hun kun laver tv.

– Tidligere har jeg været vant til, at der har været en masse mennesker, jeg har haft ansvaret for, siger Sara Lygum, 41, der nyder den frihed, hun har nu, hvor hun kun laver tv.

(Foto: Dan Mariegaard)

Året har budt på store forandringer i “3 x beliggenhed”-værten Sara Lygums hverdag.

Den 41-årige skærmtrold stoppede nemlig ved årsskiftet som chef for fem Danbolig-butikker og laver nu kun det populære TV 2-program.

– Det var megasvært, og jeg tænkte det om og om igen. Men efter at beslutningen var taget, har det bare været så rigtigt – og det bedste, jeg længe har gjort, jubler Sara Lygum, da SE og HØR møder hende ved Fruens Bøge i hjembyen Odense.

Savnede frihed

Beslutningen traf hun, fordi hun med egne ord savnede frihed og tid til sine to børn, 12-årige Oskar og Astrid på ni.

– Jeg kan godt se, at Oskar og Astrid sindssygt hurtigt bliver store. Og selv om jeg syntes, jeg havde et virkelig godt job og meget frihed, var det jo ikke sådan, at man tænkte: “Det løser vi på tirsdag”, når man gik hjem klokken fire, og der var en kollega, der ikke var i trivsel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Savner ikke jobbet
Tv-værten har ingen planer om at vende tilbage til jobbet som ejendomsmægler. Hun har nemlig ikke savnet det.
– Det har jeg faktisk ikke. Jeg synes jo, det er en spændende verden, men også en verden, hvor man måler og vejer ud fra tal hele tiden. Og det synes jeg nogle gange kan komme til at skure mod de værdier, jeg egentlig synes, jeg har. Jeg synes, det er vigtigere at gå op i, hvem man er som menneske, i stedet for hele tiden at skulle måles og vejes på, hvem der kan skrabe flest penge ind, siger hun.  (Foto: Dan Mariegaard)

Så tog jeg det med hjem i tankerne. Og jeg kan mærke, at det har givet meget mere frihed i forhold til Oskar og Astrid, at vi har tid til at være sammen om eftermiddagen. Mit hoved et lettet, lyder det med et grin.

Selv om Sara stadig har mødetider, når hun laver fjernsyn, har hun dog også indimellem fri en onsdag eller en fredag.

– Mine optagedage kan tilpasses lidt efter, hvornår børnene er hos mig, og det giver bare en helt anden frihedsgrad. Jeg elsker at være min egen chef og selv styre, hvad der skal ske, fortæller Lygum.

Tæt på eks og kæreste

Hun og børnene har de seneste seks år boet i et tvillingehus på 115 kvadratmeter i Odense-bydelen Dalum – et hus, som fynboen flyttede ind i, efter hun og børnenes far gik fra hinanden.

Her var placeringen rigtig vigtig for “3 x beliggenhed”-værten. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

–  Det er noget af det, jeg synes er et kæmpe privilegium ved at bo her. Der findes så meget natur rundt omkring os, selv om det er inde i byen, siger Sara, der de seneste 20 år har boet i Odense, men er opvokset i Eskør på Vestfyn. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er måske lidt mærkeligt, men for mig bliver huset lidt sekundært, fordi jeg tænker, at det er ligegyldigt, hvor godt et hjem er, hvis det ikke fungerer der, hvor det ligger. For mig var det der, livet kunne fungere, og det er dejlig nemt for mine børn, at deres far bor tæt på, siger skønheden, hvis eksmand bor præcis 221 meter fra hende.

– Vi målte det en dag for sjov, siger hun med et smil.

I Dalum bor også Sara Lygums kæreste gennem fire et halvt år, Jesper Staal, 46.

Han har, ligesom Sara, to børn – Andrea på 14 og Christian, som inden længe fylder 18.

Hver sin bolig

Men trods en årrække sammen har parret ikke planer om at bo under samme tag.

– Vi synes, det fungerer rigtig godt. Der er god plads til alle og plads til forskelligheden. Det handler om at give luft til hver familie. Det er ikke, fordi vi ikke holder af at være sammen, for det gør vi bestemt – og jeg holder virkelig også af hans børn. Men sådan som det er nu, er det godt for alle.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et godt modstykke
Sara Lygum og kæresten, Jesper Staal, 46, mødte hinanden i byen og har nu været sammen i fire et halvt år.
– Hvad er det, der gør, at I passer så godt sammen?
– På mange måder er vi sindssygt forskellige, men jeg tænker også, at han er et godt modstykke. Hvis det nogle gange går lidt stærkt, er han meget jordbunden. Og jeg synes, vi er gode til at give plads til de ting, vi hver især gerne vil. (Foto: Thomas Laursen)

Måske når vores børn er voksne. Så kan det være. Men jeg ved det ikke ... vi har ikke planer om det, fastslår boligeksperten og uddyber:

– Men det er meget sjovt at spørge om det med, om man ikke skal bo sammen. Tit synes folk næsten ikke, at man er helt rigtige kærester, hvis man ikke bor under samme tag. Men det synes jeg faktisk – man er måske endnu bedre nogle gange.

Der bliver plads til, at man kan gøre de ting, som man hver især bliver ladt op af. Man kan være sammen, men man kan også gå hver til sit. Jeg synes også nogle gange, det er rart at være alene. Så kombinationen synes jeg er rigtig god, siger Sara Lygum. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close