Kendte 16. juli 2021

Lisbet Dahl ramt af stress: Presset i bund

​Revydronningen er sygemeldt og derfor ikke på scenen i Cirkusrevyen den næste måneds tid – og forløbet har tæret voldsomt på kræfterne
(Foto: Peter Grosen)

I årevis har hun brilleret både på scenen og i kulissen i det grønne telt på Bakken, men de seneste måneder har presset på Lisbet Dahl været ekstraordinært stort.

Som både instruktør og medvirkende i Cirkusrevyen står den 75-årige revydronning for at samle trådene i Danmarks største revy.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Fra 1974 har Lisbet i flere perioder været skuespiller, kunstnerisk leder og instruktør for Cirkusrevyen.
Med sit komiske talent og sine evner som kunstnerisk leder har hun en meget stor del af æren for, at revyen på Dyrehavsbakken er landets absolut største. (Foto: Martin Høien)

Og der har i den grad været tråde, der skulle samles.

Sidste år blev revyen aflyst på grund af coronapandemien, og Ulf Pilgaards finalesæson blev dermed udsat til denne sommer.

I foråret var der dog stadig stor usikkerhed om, hvorvidt Cirkusrevyen overhovedet kunne få lov til at spille i år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og siden premieren i maj har Lisbet og co. haft et puslespil, der skulle gå op med både coronarestriktioner og et publikum, som viser stor interesse for at se Ulf Pilgaards allersidste sæson, samtidig med at færre gæster end normalt kan tage plads på klapsæderne.

Infektion i kroppen

Derudover måtte Lisbet under opstarten af årets revy blive hjemme fra forestillinger på grund af en infektion i kroppen.

Og nu er hammeren så faldet: Lisbet har fået konstateret stress.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard har fulgtes ad i mange år i Cirkusrevyen.
Efter 40 sæsoner stopper han, når denne sæson er ovre. (Foto: Thomas Laursen)

Efter lægens råd skal Dahl derfor holde sig i ro den næste måneds tid, så hun kan blive klar til sidste etape af Cirkusrevyen 2021, der spiller helt ind i efteråret.   

I den næste måneds tid gennemfører resten af skuespilholdet altså forestillingerne uden Dahl.

Passer på Lisbet

Cirkusrevyens direktør Torben “Træsko” Pedersen fortæller, hvordan den seneste tid har været presset for Dahl.

– Det har været en hård periode, og især for Lisbet, der som medvirkende instruktør har lavet en fantastisk revy, men et sygdomsforløb og mange bolde i luften har tæret på hendes kræfter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Revyen bliver den næste måned uden Lisbet Dahl.
Ulf Pilgaard, 80, Henrik Lykkegaard, 56, Merete Mærkedahl, 39, Niels Ellegaard, 59, og Niels Olsen, 61, overtager Lisbets roller, så forestillingerne alligevel kan gennemføres. (Foto: Mikael Rieck)

Derfor skal vi passe på Lisbet og give hende tid til at komme ovenpå igen, og så glæder vi os allesammen til at se Lisbet på scenen igen, siger Torben “Træsko”.

Efter 2020-aflysningen er der helt ekstraordinært seks skuespillere på scenen i årets Cirkusrevy – og derfor kan alle forestillinger trods Lisbets fravær gennemføres, da Ulf Pilgaard, Niels Olsen, Merete Mærkedahl, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard dublerer Lisbets roller.

– Jeg er meget glad og taknemmelig for, at alle på holdet bakker op om, at vi kan fortsætte med at spille Cirkusrevyen, selv om Lisbet ikke er med på scenen.

Vores dygtige skuespillere er heldigvis klar på at tage over, så vi kan give Lisbet den ro, hun har brug for lige nu, uden at skulle skuffe de mange gæster, der har glædet sig til at se årets revy, siger direktøren.

Tårer i øjnene

Der er ingen tvivl om, at Cirkusrevyen er Lisbet Dahls hjertebarn.

Efter et år med coronanedlukning og usikkerhed i 2020 var det en stor lettelse for hende, da hun i foråret modtog beskeden om, at revyen endelig kunne lukke gæster ind i teltet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

Lisbet som en anden stjerne: Ghita Nørby.   (Foto: Gregers Overvad)

Jeg fik tårer i øjnene, da vi fik at vide, at nu får vi lov til at spille, så det har påvirket mig mere, end jeg har været klar over, sagde Lisbet dengang til SE og HØR.

– Det er jo en del af mit liv. Det bliver bare så skønt at komme på scenen, lød det.

Cirkusrevyen 2021 spiller for første gang ind i efteråret – foreløbigt frem til 3. oktober.

Sponsoreret indhold