Kendte14. juni 2020

Fra ”Badehotellet” til Cirkusrevyen: Min store drøm

Skuespiller Merete Mærkedahl glæder sig til at stå på scenen sammen med Ulf og co. i teltet på Bakken næste sommer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/merete.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Det har været en hemmelighed siden august sidste år, men nu må "Badehotellet"-stjernen Merete Mærkedahl endelig juble højt.

I 2021 er hun en del af det stjernespækkede skuespillerhold i Cirkusrevyen.

Det er så vanvittigt. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse, siger Merete med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_4.jpg
 (Foto: Cirkusrevyen)

(Foto: Cirkusrevyen)

I år er Cirkusrevyen aflyst, men næste år, hvor Merete er med, er samtidig Cirkusrevyens grand old man, Ulf Pilgaards, sidste omgang i revyen efter hele 40 sæsoner i det store telt.

– Tænk, at jeg skal være med i Ulf Pilgaards sidste sæson. Da han begyndte, stod han jo på scenen sammen med Dirch Passer – og nu skal jeg stå på samme scene sammen med Ulf. Det er jeg beæret over, siger hun.

De fleste kender 38-årige Merete Mærkedahl som den alvorlige stuepige Otilia i TV 2's hitserie "Badehotellet".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Merete er nummer to af stjernerne fra "Badehotellet", som medvirker i Cirkusrevyen.
I 2018 gav Amalie Dollerup, 34, den gas i teltet på Bakken.
Her er det "Badehotellet"-kollegerne Merete, Amalie og Ulla Vejby, 35. (Foto: Dan Mariegaard)

Men skuespilleren har også et kæmpe talent for det komiske og har høstet masser af roser i revyerne både i Hjørring og Esbjerg.

Ved prisshowet Revyernes Revy modtog hun endda talentprisen for sin debut i 2018.

– Jeg pakkede lidt min humoristiske side væk de år, jeg gik på Skuespillerskolen, men nu har jeg fået åbnet for posen, kan man sige, og det er rigtig rart.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_2.jpg
 (Foto: Lars Aarø)

Hun er yderst talentfuld på en revyscene, og Merete fik da også Revyernes Revy Talentprisen for sin optræden i Hjørring Revyen i 2018.
Næste sommer folder hun sig ud i Danmarks største revy. (Foto: Lars Aarø)

Jeg har det rigtig godt i revygenren, for jeg kan rigtig godt lide at underholde, fortælle historier og opbygge en karakter, siger Mærkedahl.

Flytter i hus på Sjælland

I mange år har den eftertragtede skuespiller pendlet mellem sit hjem i det jyske og optagelserne til "Badehotellet", som foregår meget i studierne i Risby på Sjælland.

Hun har også i en periode haft sin gang på Det Kgl. Teater i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kendt kusine
Skærmtække løber i blodet i familien Mærkedahl.
For minsandten om Merete ikke er kusine til den tidligere "Vild med dans"-vinder Sara Maria Franch-Mærkedahl, 39, som for nylig gjorde comeback som vejrvært på TV 2. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Men nu bliver det slut med at bruge tid på fly og tog frem og tilbage.

For Merete og hendes forlovede, Anna, har købt et hus i Lejre Kommune på Sjælland, som bliver deres nye base for dem og deres to børn, Esther på fem år og Anker på to et halvt år.

– Vi har i et par år talt om at flytte til Sjælland, og da jeg fik kontrakten med Cirkusrevyen, var det lige det sidste skub.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_1.jpg
 (Foto: Privat)

Sammen med sin forlovede, Anna Windfeld, har Merete de to søde børn, Esther på fem år og Anker på to et halvt år. (Foto: Privat)

– Min forlovede Anna er fra Amager, så vi kommer tættere på hendes familie. Det første stykke tid skal Anna være hjemmegående ved vores to børn. Med flytningen kommer jeg længere væk fra min familie i Thy, og det bliver selvfølgelig hårdt, men jeg glæder mig til alt det nye, der skal ske, fortæller Merete.

Tilbage til "Badehotellet"

Snart ifører Merete sig endnu en gang den stramme frisure og de bestemte holdninger i rollen som Otilia, når holdet bag "Badehotellet" går i gang med at optage sæson otte – forhåbentlig til august.

I syv år har Merete spillet Otilia – og det bliver hun aldrig træt af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/merete_5_0.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

I syv år har Merete spillet rollen som Otilia i TV 2's "Badehotellet", og snart vender hun og de andre skuespillere tilbage og optager sæson otte. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Rigtig mange synes, at Otilia er irriterende, fordi hun kan være skrap og meget principfast. Men hvis man ser efter, så har Otilia faktisk altid ret, siger Merete med et grin.

At tro på sine egne meninger om tingene er noget, Merete kender fra sig selv. Som privatperson kan jeg også godt være bestemt, og jeg er også principfast, men jeg kan godt skifte mening. Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Otilia er mere firkantet, siger Merete.

null

Sponsoreret indhold