Kendte 11. april 2019

Larsen forgylder familien: Gaven fra graven

Nationalskjalden Kim Larsen tog røven på alle og dannede lange køer i pladebutikkerne, da han forleden udgav et nyt album posthumt.
(Foto: Alex Tran)

Det er seks måneder siden, Danmark mistede sin nationalskjald.

Men forleden sendte Kim Larsen en hilsen fra graven i form af 12 nye sange, som han indspillede sidste forår.

Albummet har fået den usentimentale dobbelttydige titel ”Sange fra første sal”.

De nye numre er således indspillet i lejligheden på 1. sal hjemme i Claus Bergs Gade i Odense og udgivet posthumt – altså efter Larsens død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kim Larsen)

Larsens håndskrift pryder forsiden af omslaget, som viser spillemanden hjemme på altanen sammen med sine musikalske håndlangere. (Foto: Liselotte Kløvborg Larsen)

Spillemanden er dog ikke akkompagneret af sit sædvanlige band Kjukken, men har i stedet fået musikalsk assistance fra sin impresario Jørn ”Ørn” Jeppesen og sønnike Hjalmer, som også synger kor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Halvdelen af pladen er allerede gået direkte ind på Spotifys top 50 over mest streamede sange.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Kaspar Wenstrup

Lune Larsen kan stadig sælge plader, selv om han ikke er her mere. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lune Larsen går med andre ord som varmt brød.

Og det er lig med en ordentlig bunke penge i spillemandens i forvejen bugnende pengetank med en formue på 76 millioner.

Larsen Inviterer indenfor

Kim Larsen er ikke kendt for at dele ud af sit privatliv, men med det seneste album lukker han folk længere ind i privaten end nogensinde før.

På pladeomslaget er der billeder af musikerne, som sidder hjemme i Kims private stue og spiller, mens albummets titel og nogle af numrene er skrevet med Larsens egen håndskrift.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Warner Music)

Den sidste plade lukker danskerne længere ind i Kims privatsfære end nogensinde før. Her sidder han i stuen ved musikbordet. (Foto: Liselotte Kløvborg Larsen)

I pressemeddelelsen lyder det, at pladen var et familieprojekt, hvor også Larsens yngste søn og fru Liselotte spillede en rolle – Lui slæbte udstyr frem og tilbage, og Liselotte forevigede hele seancen med fotografiapparatet – og samtidig viser det en flig af, hvordan familien forvaltede den sidste svære tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Lui stod for at slæbe udstyr frem og tilbage i lejligheden i Claus Bergs Gade, mens Liselotte knipsede løs på fotografiapparatet. (Foto: Thomas Laursen)

Hjælper Hjalmer

Hjalmer nåede at slå igennem, mens Larsen senior stadig var i live til at opleve det.

Men med Hjalmers rolle som medguitarist og korsanger på det nye album har farmand overdraget den folkelige fakkel til sønnike, som ydmygt takker for at få lov til at udgive musik med sin far.

– Jeg fortalte dig heldigvis, hvor uendelig stolt jeg er over at være med på den her plade, og at det altid vil stå som det største og smukkeste for mig.

Tak, fordi du altid satte barren så højt, og tak, fordi jeg måtte være en del af det, skriver han blandt andet på Instagram.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Kaspar Wenstrup

23-årige Hjalmer spiller guitar og synger kor på den nye plade. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hjalmer får da også et par bevingede ord med på vejen i nummeret ”Wunderkind”, kærligheden til Liselotte erklæres på ”Miss måneskin”, mens Larsen blotter sine tanker om livets efterår på ”Koppen med den skårede hank”.

”Der var så meget, jeg skulle nå. Og alt for meget, som jeg skulle. Min tid, den er forbi, forbi. Men jeg er her endnu”, synger han.

For selv om han ikke længere er blandt os, lever han videre i musikken.

Sponsoreret indhold