Hjalmer Larsens ambivalente år: Sorg og succes

Trods sin fars død har der også været meget, som 23-årige Hjalmer Larsen kan glæde sig over i 2018. Det er nemlig året, hvor han for alvor er slået igennem som et navn på den danske musikscene.

Trods sin fars død har der også været meget, som 23-årige Hjalmer Larsen kan glæde sig over i 2018. Det er nemlig året, hvor han for alvor er slået igennem som et navn på den danske musikscene.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Julen er ikke kun den tid på året, hvor man hygger sig med familien, bytter gaver og synger de smukkeste julesalmer, mens man med proppede maver danser rundt om træet.

Det er også den tid på året, hvor man ser tilbage på året, der er gået.

For 23-årige Hjalmer Larsen har 2018 budt på både smil og tårer.

Sorgen over tabet af hans far Kim Larsen, der døde i september, sidder stadig i kroppen på Hjalmer, og han ikke har lyst til at tale om det.

Artiklen forsætter under billedet ...

Hele Danmark sørgede med familien Larsen, da Kim Larsen den 30. september i år døde af kræft. Hjalmer er stadig berørt af sin fars død og ønsker ikke at tale om det. (Foto: Kaspar Wenstrup)

På samme tid glæder han sig over, at han selv rider på en musikalsk optur.

– Det er, som om 2018 har været det år, hvor jeg har taget et par seriøse skridt op ad stigen, siger Hjalmer til SE og HØR, da vi møder ham til ”Alletiders Juleshow”, som bliver vist på TV2 den 23. december.

Artiklen forsætter under billedet ...

Det er kun to år siden, at 23-årige Hjalmer debuterede med sin første single. Derfor var det også stort for ham at få lov til at optræde til TV2’s juleshow i Aalborg. – Det er vildt angstprovokerende. Det er en stor flot sal og så med et symfoniorkester, der spiller så godt. Så skal man lige oppe sig lidt, smiler Hjalmer, der høstede aftenens største bifald for sin optræden med sangene ”Dig og mig” og ”Vil du være min i nat?”. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Musikalsk har det været et stort år. Jeg var på en sommerturné, der varede fire måneder, hvor jeg var rundt på alle festivalerne.

– Vi har udgivet noget musik, som er gået rigtig godt, og nu skal vi snart ud at spille igen, så det er rigtig dejligt, fortæller den talentfulde sangskriver.

Artiklen forsætter under billedet ...

40-årige Louise Wolff og 35-årige Mikkel Kryger styrede slagets gang under optagelserne til ”Alletiders Juleshow”. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Jul i familiens skød

Selv om den første jul uden en, man elsker, kan være hård, ser Hjalmer frem til at fejre højtiden.

– Vi holder en meget traditionel jul, ligesom det står i bogen, forklarer Hjalmer, der er vokset op i Odense, men i dag har base i København.

– Julen er en tid, hvor man samles, og alle ligesom stopper op, og det er der brug for i den verden, vi lever i.

– Det er et tidspunkt, hvor man lige kigger hinanden i øjnene og tænker:

– ”Fedt, du er her”, fastslår Hjalmer, der holder jul i familiens skød.

Artiklen forsætter under billedet ...

Hjalmer fejrer julen i familiens skød med sin mor Liselotte Kløvborg og sin lillebror Lui på 20 år. (Foto: Thomas Laursen)

Når december er overstået, står den igen på hårdt arbejde for den unge musiker.

– Vi skal på tur i hele landet fra den 31. januar, og den varer halvanden måned.

– Derefter skal jeg lave noget musik, og så skal vi på sommertur.

– Jeg tror også, jeg skal på efterårstur, så jeg regner med, jeg skal spille 100 koncerter i år.

– Det er dejligt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close