Lars Larsen ser døden i øjnene

Dynekongen er en af landets rigeste mænd, men har altid insisteret på at blive hjemme i Danmark i stedet for at søge i skattely. Nu må han indse, at milliarder ikke er ensbetydende med et langt liv.

Dynekongen er en af landets rigeste mænd, men har altid insisteret på at blive hjemme i Danmark i stedet for at søge i skattely. Nu må han indse, at milliarder ikke er ensbetydende med et langt liv.

(Foto: Gregers Overvad)

Manden, der har puttet generationer af danskere under lune dyner, er blevet tvunget til at forholde sig til sin egen evige hvile.

Den 70-årige mangemilliardær har sluppet tøjlerne til sit forretningsimperium JYSK og må nu koncentrere sig om at klare sig med den diagnose, der har rystet Larsen-familien: Leverkræft.

Ikke nok med, at familiens overhoved har fået den modbydelige diagnose.

Canceren har også spredt sig, og det gør det så godt som umuligt at helbrede sygdommen.

– Det er en meget alvorlig sygdom, og når kræften har spredt sig, er man ude i en situation, hvor man ikke forventer at kunne helbrede patienten, siger cheflæge i Kræftens Bekæmpelse Niels Kroman.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Siden 1979 har Lars Larsen åbnet 2700 butikker i 52 lande. – Jeg skal hele tiden arbejde, ellers tror jeg, at jeg dør. Og det vil jeg jo ikke i så ung en alder, sagde han i ”Sådan blev jeg – Lars Larsen” på DR1 i 2016. (Foto: Hanne Juul)

Invaliderende symptomer

Leverkræft rammer i gennemsnit 428 danskere om året, og et år efter at diagnosen er stillet, er cirka 40 procent af dem døde.

Med i statistikken er både dem, der kun har kræft i leveren, og dem, hvor kræften har spredt sig – og sidstnævnte har altså klart de sværeste betingelser.

De patienter vil få livsforlængende og smertelindrende behandling for de alvorlige symptomer, som består af vægttab, kvalme og voldsom træthed.

– Det er invaliderende symptomer, som ødelægger folks livskvalitet, fortæller Niels Kroman.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 47 år har Lars været gift med Kristine Brunsborg. ”Kris” har ikke været hjemmegående husmor, men har passet en af familiens butikker hjemme i Silkeborg.

I 47 år har Lars været gift med Kristine Brunsborg. ”Kris” har ikke været hjemmegående husmor, men har passet en af familiens butikker hjemme i Silkeborg. (Foto: Hanne Juul)

Ifølge SE og HØRs oplysninger har Lars Larsen været indlagt, men beskeden fra lægerne er klar. Det er ikke en sygdom, man kan kurere.

Heldigvis gør læger og sygeplejersker, hvad de kan for at sikre, at de kræftsyges sidste tid bliver så god som mulig – blandt andet ved at behandle dem i hjemmet i stedet for på hospitalet.

– På den måde kan mange leve et liv med en vis livskvalitet i deres eget hjem, lyder det fra cheflægen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hele Danmark lærte ”Dyne-Larsen” at kende som den gæve jyde i 80’ernes TV-reklamer. Men manden med de gode tilbud har også været gæst hos dronningen flere gange.(Foto: Thomas Laursen)

Samler familien

Den svære tid, som Larsen har tilbage, vil han selvfølgelig ikke spilde på at sælge dyner, puder og havemøbler.

I stedet får familien mulighed for at tilbringe meget mere tid med familiefaderen, der har brugt størstedelen af sit liv på at opbygge sin forretning.

– Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie.

– Derfor betyder det meget for mig, at den fremtidige ledelse af virksomheden er på plads, fortæller den 70-årige far til to og bedstefar til fire i en pressemeddelelse, hvor han løfter sløret for, at det bliver sønnen Jacob Brunsborg, der overtager formandsstolen i JYSK-bestyrelsen.

Men heller ikke sønnen vil se på sengelinned i de kommende måneder.

– Lige nu vil jeg fokusere på at støtte mine nærmeste i denne svære tid, fortæller den 47-årige nyslåede formand, som er far til to af ”Dyne-Larsen”s fire børnebørn.

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close