Kendte22. marts 2021

”Korpset”s Thomas Rathsack: Strandvejens stærkeste

TV 2-hittets tidligere jægersoldat holder selv formen ved lige med tunge vægte i Danmarks smukkeste træningscenter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas_7.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

En, to, tre, fire … de 30 kilo plus stang er en udfordring selv for Thomas Rathsacks velvoksne biceps.

Men som en ægte jægersoldat presser den 54-årige fyr stadig sin krop en ekstra tand i, hvad han selv kalder, Danmarks smukkeste træningscenter.

Atiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_4_0.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Ahhh ...
Solen i ansigtet og masser af gentagelser. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Og der er noget om snakken. På Strandvejen nord for København har TV 2-værten kontor, og det er her, han skriver sine populære spændingsromaner med en magisk udsigt over Øresund som baggrund.

Heldigvis giver terrassen også mulighed for at holde formen ved lige, så den nu mangeårige forfatter stadig fremstår som en hård negl.

Primadonna – nej tak

Et look, som bestemt ikke skader i “Korpset”, hvor Thomas Rathsack nu for fjerde gang giver et lille indblik i, hvad det kræver at gøre sig som elitesoldat.

Atiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_1.png
 (Foto: TV 2)

Det er sådan, vi kender seje Rathsack fra det populære TV 2-program, som nu kører på fjerde sæson. (Foto: TV 2)

I år har kendte danskere fået chancen, og det var lige et koncept, som den mangeårige kriger skulle vænne sig til.

– Det måtte ikke blive en discountudgave af korpset, fordi der er andre deltagere med denne gang. Min skepsis var baseret på en vis fordom om, at kendisser er primadonnaer og forfængelige førstesangere. Det var min betænkelighed, for det har jeg det stramt med.

Men min skepsis blev gjort til skamme lige fra starten, fortæller Thomas Rathsack om sæson fire, som har seks mænd og seks kvinder i trøjen, og specielt pigerne fik lynhurtigt “Rats” respekt.

Atiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_5.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

“Rat” er for længst gået civil, men han ligner stadig en soldat. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Jeg er virkelig imponeret over de kvindelige deltagere i denne sæson. De var langt stærkere, end jeg havde regnet med, og nogle hårde bananer. Det er modigt at stille op foran 600.000 seere og potentielt fejle. Det tager jeg hatten af for. Jeg er sgu ikke sikker på, at jeg havde lyst, lyder respekten til blandt andre danseren Frederik Nonnemann, 30, bokseren Dina Thorslund, 27, og den tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke, 44.

Kvinderne er klar

“Korpset” som koncept blev oprindeligt fravalgt af tv-stationerne, da de fandt hele idéen for mandig, men i dag er 49 procent af programmets seere kvinder, og det har værten en god forklaring på.

Atiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_2_1.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Når skrivearbejdet driller, går Rathsack i kælderen for at straffe trommerne, indtil inspirationen genfinder sig. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Specielt i disse tider, hvor maskuliniteten er udfordret, er det for mange kvinder måske befriende at se et univers, som repræsenterer de klassiske maskuline dyder. Det er et hypermaskulint univers.

Der er en vis interesse fra kvinder i forhold til min person. De synes, man er en guttermand, når man har den rolle, jeg har. Kvinder skriver til mig, og de skal være så velkomne, kommer det med et grin fra den veltrænede forfatter, som da også er single.

Balladebog

Thomas Rathsack blev for alvor kendt gennem sin første bog “Jæger – i krig med eliten” fra 2009, som Forsvarskommandoen forsøgte at stoppe udgivelsen af, da de mente, rigets sikkerhed og forholdet til fremmede magter stod på spil.

Atiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_3.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Det kræver jægerdisciplin ikke bare at stirre ud på den flotte udsigt, og “Korpset”-værten har da også lige færdiggjort sin nye bog “Kollaps”. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Balladen fortsatte i 2017 med første sæson af “Korpset”, som en overgang fik Jægerkorpset til at tildække Thomas Rathsacks portræt på den såkaldte jægergang i Aalborg, hvor alle elitesoldaterne hænger fra 1961 og frem til i dag.

– Jeg trak på smilebåndet af det. Men de skulle kraftedeme sende mig en medalje og takke mig for alle de millioner, de har sparet i markedsføring, lyder det fra Thomas Rathsack, som er klar på meget mere “Korpset”.

Sponsoreret indhold