Kendte25. december 2019

Klaus Paghs julelykke: Klar til kobber

Teaterlegenden Klaus Pagh glæder sig meget til at fejre, at hans tredje ægteskab som det første når en særlig milepæl.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/klaus_pagh_3.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Fjerde gang er lykkens gang for den 84-årige Klaus Pagh. For lillejuleaften kunne han for første gang fejre et kobberbryllup – altså 12½ års ægteskab med samme kvinde.

Pagh og fru Nancy har planer om at lade sig hylde med en lille flok venner, der kommer til middag i lejligheden lidt nord for København.

– Det betyder meget for mig. Jeg har været bekymret for, om jeg ville nå at dø, men det ser det ikke ud til, at jeg gør, siger Klaus Pagh.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/klaus_pagh_2_0.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Tidligere i år tog Klaus Pagh ud for at besøge sin gamle kammerat Dirch Passers grav. Et år forinden var teaterdirektøren sikker på, at han selv var på vej i jorden, da helbredet var ved at give helt op. (Foto: Gregers Overvad)

Har lært at holde mund

Sidste år var det nemlig ganske tæt på for den tidligere skuespiller og teaterdirektør. Blodpropper i hjertet, betændelse i bugspytkirtlen og kræft i tyktarmen var ved at trække livet ud af levemanden. Men nu er kræfterne vendt tilbage, stemmen er frisk og klar igen – og snart vil Pagh igen kunne gå uden hjælp fra rollatoren.

– Jeg har det skidegodt, forsikrer Klaus.

At det lige er den 45 år yngre Nancy, der tager rekorden som den længstvarende fru Pagh, er der to gode grunde til, mener Klaus.

– Det er, fordi hun forkæler mig. Og så er det, fordi jeg ikke siger hende imod. Jeg har lært at holde kæft, siger levemanden, som ser frem til at feste to dage i træk – først kobberbrylluppet, så juleaften næste dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/klaus_pagh_1_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Da Klaus og "Nan" fandt sammen, havde hun allerede en datter, Pawarissa, 15, som Klaus har taget til sig som sin egen. (Foto: Mikael Rieck)

Klaus Paghs første kone var skuespiller Sonja Oppenhagen. Det ægteskab holdt otte år, og forholdet til Ida von Hahn varede kun halvt så lang tid. Den hidtidige rekord som Klaus Paghs dame har Susan Pagh, som blev ved hans side i 12 år.

Den rekord er nu slået.

null

Sponsoreret indhold