Kendte9. september 2019

Kirsten Lehfeldt forsøgte at snyde manden: Prikkede hul i kondomerne

Kirsten Lehfeldt ønskede sig brændende flere børn, men Stig Hoffmeyer var rygende uenig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kirsten_lehfeldt_foto_ulrik_jantzen.jpg
 (Foto: Ulrik Jantzen)

Af alle roller, Kirsten Lehfeldt, 66, har bestredet, er rollen som mor den største.

Derfor er det også en kæmpe sorg for skuespilleren, at hun aldrig fik mere end ét barn – datteren Mille Lehfeldt Hoffmeyer, 39.

Hun havde nemlig oceaner af kærlighed at øse ud af og gerne over en hel børneflok.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kirsten_lehfeldt_og_stig_hoffmeyer_foto_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kirsten Lehfeldt mødte sin mand, Stig Hoffmeyer, på Aarhus Teater i 1975. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hendes mand, Stig Hoffmeyer, 79, som har sønnen Oliver fra et tidligere forhold, ønskede dog ikke at sætte flere børn i verden. Behovet for at få flere børn var så stort, at Kirsten nærmest kunne mærke det helt fysisk, og hun overvejede derfor en overgang at forlade Stig.

Gravid med en anden

Det var på Aarhus Teater i 1975, at det slog gnister mellem Kirsten og hendes mand gennem nu 44 år, Stig Hoffmeyer.

Men dengang var Kirsten gift med operasangeren og læreren Lars Waage – han boede og arbejdede dog i Lübeck, og kontakten var derfor sparsom.

Kirsten og Stig regnede derfor ikke deres forhold for andet end en forbigående flirt.

– Lars var stadig i mit hjerte, og jeg kunne ikke forestille mig, at han og jeg på nogen måde skulle skilles.

Men jeg stod pludselig mellem to mænd, for Stigs og mit forhold udviklede sig, mens Lars stadig befandt sig langt væk i Tyskland.

I 1979 blev Stig og jeg gravide med Mille, og Lars og jeg skiltes som venner, fortæller hovedpersonen i bogen.

I stedet forsøgte hun at snyde ham til at få flere børn.

Det fortæller skuespilleren selv i biografien "Kirsten Lehfeldt – en biografi", som udkom for nylig.

– Jeg ville jo også helst have, at Stig af sig selv sagde ja til at få et barn. Men det gjorde han ikke. Jeg husker blandt andet en dag, hvor jeg sammen med en veninde prikkede huller i kondomerne.

– Men der skete desværre ikke noget, så enten var det for halvhjertet, eller også var de nåle, vi brugte, for små, fortæller hun i bogen.

Gift gymnasielærer

Det har altid været de ældre mænd, som har fascineret Lehfeldt. Da hun gik i gymnasiet, var det da heller ikke hendes jævnaldrende klassekammerater, som fik Kirstens hjerte til at banke – det var tværtimod hendes lærer. Han var dog gift, så deres flirt skulle foregå langt væk og i skjul.

Da forholdet til den gifte gymnasielærer løb ud i sandet, faldt hun for endnu en lærer. Denne gang var han dog ikke gift, men det blev han senere med Kirsten.

Lars Waage var Kirsten Lehfeldt første mand.

kirsten lehfeldt Fortryder abort

Mille Lehfeldt kunne have haft en lillebror eller -søster i dag, men da Kirsten opdagede, hun igen var gravid, stod hun og den næsten nybagte familie med det ene ben i København uden tag over hovedet og havde næsten lige mistet både morfar og stedfar.

Derfor fik hun en abort.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mille_og_kirsten_lehfeldt_foto_birger_storm.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Det er en stående vittighed i familien Lehfeldt Hoffmeyer, hvornår navlestrengen mellem Kirsten og Mille mon for alvor kappes. For mor og datter har altid haft et særligt forhold til hinanden. (Foto: Birger Storm)

– På det tidspunkt kunne jeg simpelt hen ikke overskue perspektiverne, men jeg fortryder bitterligt handlingen i dag, for jeg ville gerne have haft mindst fire børn, fortæller hun i bogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soes_egelind_og_kirsten_lehfeldt_foto_dm.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Kirsten Lehfeldt er især kendt for sit samarbejde med Søs Egelind. (Foto: Dan Mariegaard)

Kirsten er ikke den eneste, som fortryder, at datteren Mille ikke fik flere søskende.

– Vi burde for Kirstens skyld have fået flere børn. Hun har så stort et overskud og talent for at give kærlighed, at det er synd, det ikke er blevet mere udnyttet. Så det er en "sejr", jeg ikke er stolt over, supplerer hendes mand Stig.

Klar til prutteoptagelse

Det er ikke kun på scenen, Lehfeldt laver sjov. Når tæppet er faldet, har hun gennem hele karrieren lavede practical jokes på sine kolleger. Sammen med Søs Egelind, 60, indspillede Kirsten hen over en periode på tre uger et kasettebånd til Niels Hausgaard.

– Jeg slog en prut, når jeg lige kunne, og så kom Kirsten indimellem løbende inde fra sit værelse: "Nu kan jeg, nu kan jeg," og så tændte vi hurtigst muligt, fortæller Søs, som blandt andre kolleger og familiemedlemmer medvirker i bogen.

Kasettebåndet blev vel modtaget af Niels Haugaard, 74, som med egne ord har grinet sin røv i laser over serien af prutter.

Sponsoreret indhold