Nyheder7. maj 2015

Mille Lehfeldt: Jeg har altid villet være skuespiller

Med to skuespillerforældre har det været naturligt for Mille Lehfeldt at gå den vej
https://imgix.seoghoer.dk/media/57377c3b6b80493f8bc2720643537886.jpg
 Foto: DRDer løber skuespiller-blod i årerne på 35-årige Mille Hoffmeyer Lehfeldt, der igennem en årrække har slået sit navn fast i den danske tv- og filmbranche med roller i blandt andet "Lykke", "Lærkevej" og "Flammen & Citronen". Nu er hun aktuel i biograffilmen "Lang historie kort".

De genkendelige efternavne kommer fra hendes forældre Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer, der begge er kendte skuespillere, og det lå lidt i kortene, at Mille Lehfeldt kastede sig over samme karrierevej. Faktisk har hun aldrig været i tvivl om, at livet på de skrå brædder var noget for hende.

- Jeg kan huske, at mine venner og jeg altid klædte os ud, da vi var små, og så optrådte vi i vores mødres højhælede sko med en lille historie eller nogle sange, vi havde lavet. Stakkels de gæster der var tvangsindlagt til at se på os i flere timer, siger skuespillerinden til Ritzau Fokus.

LÆS OGSÅ: Mille Lehfeldt fik grimt øgenavn

Allerede som ganske ung begyndte hun at lægge stemmer til tegnefilm, og selvom hun også har haft småjobs som tjener og bagerjomfru, var det altid skuespillet, hun vendte tilbage til.

- Der var ligesom ikke noget at gøre, det var bare dét, siger hun og tilføjer, at hun altid har kunnet lide at udtrykke sig ekspressivt og sætte sig i andre menneskers sted.

Der er dog også ulemper ved karrierevalget som skuespiller, understreger hun og fremhæver usikkerheden.

LÆS OGSÅ: Mille Lehfeldt fås nu på polsk

- Et af grundvilkårene ved at være skuespiller er, at man aldrig med sikkerhed ved, hvor lange ens arbejdsperioder bliver. Jeg har haft enkelte perioder i mit liv, hvor jeg ikke vidste, hvornår det næste job ville dukke op, og det er altid forbundet med en vis uro, siger Mille Lehfeldt.

Når nu ens forældre er to af Danmarks mest velkendte skuespillere, har det også været helt naturligt for Mille Lehfeldt at trække på deres professionelle erfaring.

- Lige nu bruger jeg dem rigtig meget til at sparre med, fordi jeg arbejder sammen med dem på Det Kongelige Teater i forestillingen "Cabaret". Så nu føler jeg virkelig, at vi kan give hinanden professionel feedback, og det er helt fantastisk at opleve, at man kan det med sine forældre, siger Mille Lehfeldt og understreger, at forældrene er gode til at pakke den bekymrede forældre-mine væk, når de er på arbejde.

LÆS OGSÅ: Mille Lehfeldt: Vil ikke være kendt

- Der er kun lidt "husk nu at tage din jakke på"-råd, men på en sød måde. De kender deres grænse, og ellers får de lige blikket, griner skuespillerinden.

Filmen "Lang historie kort" får premiere 7. maj, og også navne som Trine Dyrholm, Danica Curcic, Peter Gantzler og Jens Albinus er med på rollelisten.

Sponsoreret indhold