Nyheder6. april 2020

Mette Frederiksen: Vi åbner institutioner og skoler

Mandag aften præsenterede Mette Frederiksen seneste status for den planlagte åbning af Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mette_frederiksen.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Til aftenens pressemøde afslører statsministeren, at regeringen fra onsdag den 15. april vil gøre klar til at åbne landets vuggestuer, børnehaver samt de mindste folkeskoleklasser i form af 0.-5. klasse. Fritidsordningerne vil desuden også blive genåbnet.

Alle andre elever og studerende skal fortsat gå i skole hjemmefra. Der bliver desuden ikke afsluttende eksaminer i folkeskolen i år.

- I unge, der står overfor at afslutte ungdomsuddannelse, der er forslaget, at i kommer til at gå til eksamen på en anden og begrænset måde, siger Mette Frederiksen.

Den seneste årskarakter vil blive gjort til prøvekarakteren for de elever, der skulle have været til eksamen til sommer.

Samlet set drejer det sig om 300.000 børn, der i alt er indskrevet i danske daginstitutioner eller folkeskolens mindste klasser.

Åbningen vil desuden betyde, at hygiejnen og rengøringen øges i de enkelte institutioner, ligesom det også vil være påkrævet, at børnene opholder sig udenfor så meget som overhovedet muligt, og at der skal være større afstand mellem børnene.

Det siger statsminister Mette Frederiksen til mandagens pressemøde.

Videregående uddannelser, kirker, foreninger, biografer, storcentre og lignende vil fortsat være gældende til den 10. maj.

Grænserne vil desuden fortsat være lukkede, så smitten udefra skærmes. De skærpede rejsevejledninger til resten af verden forlænges tilsvarende.

- Alle må tage det ansvar på egne skuldre. Vi skal stå sammen ved at holde afstand, sagde statsministeren.

- Hvis vi kan se, at tingene i påsken begynder at skride, så er min besked meget klar: Så kommer vi ikke til efter påske at genåbne Danmark igen.

Statsministeren kalder den nuværende udvikling for stabil, og den stabilitet kan vi takke den sidste måneds indsats for.

- De tal, vi ser i dag, er resultatet af den ansvarlighed, vi danskere udviste for 3-4 uger siden. Tilsvarende vil den måde vi opfører os på nu først begynde at vise sig i tallene om 3-4 uger.

- Et lille skred i vores adfærd som individer, kan få betydning for hele vores fællesskab. Vi har aldrig som samfund og borgere været mere afhængige af hinanden.

Sponsoreret indhold