Kendte 21. februar 2020

Julie Steincke jonglerer med børn og karriere: Håber at date igen

Men lige nu er al fokus på at få alle ender til at mødes – både derhjemme og i den frække rolle i vampyr-musicalen på Det Ny Teater.
(Foto: Gregers Overvad)

I musicalen "Dance of the Vampires" spiller hun den lidenskabelige stuepige Magda, som er ret så populær i landsbyen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Steincke spiller stuepigen Magda i musicalen "Dance of the Vampires", som er baseret på Roman Polanskis film "The Fearless Vampire Killers". (Foto: Lars H. Laursen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men fræk og tiltrækkende var ikke ligefrem, hvad Julie Steincke, 43, følte sig allermest, da hun blev tilbudt rollen.

– Jeg var på barsel i næsten et år og tre måneder for at være sammen med mine børn intenst – så man ender med at få en følelse af: "Am I a has-been (er jeg yt, red.)?"

Kan jeg finde ud af det? Vil jeg gerne stå på den scene? Jeg skal spille en fræk type – kan jeg godt finde ud af det?

For det er det sidste, du føler dig, når du har født og været mor med gylp og lort imellem fingrene, siger musicalstjernen, da SE og HØR møder hende på Det Ny Teater, hvor stykket bliver opført.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

– Det Ny Teater er et helt specielt sted for mig, for det satte min karriere i gang i Danmark. Jeg har fået lov at spille de vildeste roller her, og det bliver jeg ved med, så det er virkelig en kærlighedshistorie for mig, siger Steincke. (Foto: Gregers Overvad)

Et praktisk mareridt

Julie har sønnerne Storm på tre og Felix på et år med skuespilleren Henrik Lund, 41, som også medvirker i forestillingen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Julie Steincke har sønnerne Storm og Felix med sin gode ven, skuespiller Henrik Lund, 41, som også medvirker i "Dance of the Vampires". – Vi er klar over, at vi er så heldige, at vi får lov til at lave det her, siger Steincke, som fortæller, at de ikke vil stoppe hinanden i at have en karriere, selv om det er upraktisk i forhold til børnene, når de medvirker i samme forestilling. Udover børnene med Julie har Henrik Lund en datter på 13. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er skideupraktisk og et mareridt, for vi har militær planlægning derhjemme med, hvem der skal passe – mormor og morfar, farmor, moster, venner. Det er helt vildt, siger Julie.

Især de seneste seks uger op til premieren har været hårde med lange arbejdsdage. Og det har skuespilleren godt kunnet mærke på børnene – især den ældste, Storm.

– Jeg kan godt mærke, at han er lidt temperamentsfuld i øjeblikket. "Jeg vil dig", siger han hele tiden i vuggestuen, og det er lidt hårdt, siger Julie, som også har skyldfølelse over at være meget væk hjemmefra.

– Det er forfærdeligt. Skyldfølelsen vil altid være der, når man er væk på location.

Men trøsten er jo så den tid, jeg så har med dem, og som Henrik har med dem, og når vi er sammen med dem, giver vi dem al kærlighed.

Biksen er lukket

Især Julies forældre har den seneste tid taget en tørn med børnepasningen – og ifølge skønheden bliver de ved med at kalde børnebørnene for Julie, fordi de minder om hende.

– Og jeg var ikke nem. Så det er godt, de er vant til lidt livlige børn, som siger nej ret ofte, griner hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

Julie taler både dansk og engelsk til sine to sønner – for det meste engelsk – og den ældste er blevet flersproget. – Hvilket jeg er virkelig stolt af. Jeg vil så gerne have, at mine børn kan det fra en tidlig alder, fordi jeg selv lærte det meget tidligt. (Foto: Gregers Overvad)

Især Storm minder om hende.

– Felix er mere far. Vi nåede lige at se ham gå, før vi startede det her, og det var jeg rigtig glad for.

Det er de ting, man gruer for: At man ikke er med til de store momenter, hvor de begynder at snakke og sådan noget, siger Steincke, som kalder det en kæmpe gave at være blevet mor til to.

– Er der planer om flere?

– Haha. Der vil altid være det ønske. Men jeg havde jo så lav en ægreserve i første omgang. Det, at jeg har fået to, har været fantastisk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

– Nu er jeg 43. Nu skal jeg passe på min krop. Det er så fint at være en ældre forælder, men du bliver mere træt, du er ikke lige så hurtig, og der kommer skavanker. Nu er jeg en rimelig sund og fit dame, men der er en grund til, at man skal få børn i en tidlig alder. For så tager man ikke tingene så tungt, siger Julie. (Foto: Gregers Overvad)

Men realistisk set – nej. Biksen er lukket.

Og det tror jeg også, den er for Henrik, for nu har han fået tre børn, kører frem og tilbage og er en fantastisk far.

Men hvis vi skal være gode forældre for de børn, vi har, ville det at få et til nok ikke være så klogt.

Ser frem til dating

– Hvordan vil du beskrive det sted, du er i dit liv i dag?

– Jeg er lige, hvor jeg skal være! Jeg føler mig meget privilegeret, at jeg stadig kan få lov at få nogle virkelig fede roller.

– Og så håber jeg, at jeg på et eller andet tidspunkt også bliver klar til at date igen, ler Julie.

– Men jeg ville ikke byde nogen ind med det liv, vi har. Der er ingen tid til noget som helst – det er teater, og så er det hjem og passe ungerne.

Og det er det, der er vigtigst, siger sangeren, som dog glæder sig til den dag, det sker.

– Hvis det er, så ville det være dejligt. At sidde med et glas hvidvin eller rødvin og snakke med nogen. Og være ... hvad hedder sådan noget ... voksen.

Sponsoreret indhold