Kendte 19. juli 2020

Josephines fars bøn: Giv livet videre

Mads Sebbelov mistede sin 15-årige datter, der blev ramt af akut hjertesvigt. For at datterens kamp ikke skal være forgæves, kæmper han nu for, at flere melder sig som organdonor.
(Foto: Privat)

Enhver forælders mareridt.

Det er, hvad 44-årige Mads Sebbelov har været igennem. Den 21. april døde hans datter, Josephine, efter at have kæmpet for sit liv i en måned.

Hun blev ramt af pludseligt hjertesvigt uden forvarsel – kun 15 år gammel.

– Josephine var en ufattelig sej pige, og hun kæmpede for at holde fast i livet, men hjertet svigtede, fortæller hendes far, Mads Sebbelov, til SE og HØR.

Josephine fik 21. marts pludselig voldsomme smerter i hjertet og mistede bevidstheden. Hun havde hjertestop i ambulancen, og redderne kunne ikke få hjertet i gang igen. På Rigshospitalet røg hun på operationsbordet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Josephine elskede sin hund, Albert. (Foto: Privat)

I ugerne op til hjertesvigtet havde Josephine haft en infektion i halsen, og det havde skabt bylder, som havde sat sig på hendes hovedpulsåre og lukket af for blodet, så hjertet var blevet voldsomt overbelastet.

På hospitalet fandt lægerne ud af, at den 15-årige pige havde en uopdaget kronisk autoimmun sygdom, som har gjort, at kroppen ikke har kunnet bekæmpe infektionen i halsen.

Derudover havde Josephine et medfødt uopdaget hul i hjertet, der gjorde det vanskeligt at sikre et stabilt kredsløb i både hendes krop og hjerne, da hendes kredsløb blev holdt i gang af en ekstern pumpe pga. hjertesvigtet. Josephine kom på den såkaldte "urgent call"-liste, som betyder, at hun havde topprioritet i Skandinavien til en hjertetransplantation.

Men selv om den seje pige kæmpede, fik hun det værre og værre.

Efter en blodprop og blødninger i hjernen stod det klart, at hendes liv ikke var til at redde, og hun sov ind omgivet af sin far, mor, storebror og farbror.

Tag stilling til organdonation

– Det er det værste og mest skrækkelige, man kan blive udsat for som menneske – at skulle tage afsked med sit eget barn. Jeg kunne ikke beskytte min datter, siger Mads, som naturligvis er meget berørt.

For at Josephines kamp for livet ikke skal være forgæves, og for at hjælpe andre, der måtte komme i samme situation som ham, har Mads nu en inderlig bøn til danskerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Storebror Oscar holder meget af dette dejlige billede af ham og hans lillesøster, Josephine. (Foto: Privat)

– Tag stilling til organdonation, før du står i en kritisk situation, for det er modbydeligt for de pårørende at skulle tage stilling til i det øjeblik, hvor de lige har mistet.

Ved at donere sine organer kan man give livet videre til andre mennesker, fortæller Mads.

Du kan tage stilling til organdonation på hjemmesiden
www.organdonor.dk/tag-stilling.

Sponsoreret indhold