Joof er vild med Bodil: Hun fortryller alle

Hella Joof, 58, har en ny filmrolle klar til 60-årsfødselaren Bodil Jørgensen, som brillerede i Joofs komedie “All Inclusive” i 2014.

Hella Joof, 58, har en ny filmrolle klar til 60-årsfødselaren Bodil Jørgensen, som brillerede i Joofs komedie “All Inclusive” i 2014.

(Foto: Hanne Juul)

I 2014 spillede Bodil Jørgensen hovedrollen i Hella Joofs komedie “All Inclusive” om moren Lise, der tager på ferie med sine døtre på Malta, efter at hun er blevet forladt af sin mand.

Bodil sikrede sig ikke blot en Robert-pris for denne præstation, hele skuespilholdet under Sydens sol blev også helt skudt i hende under indspilningerne, der foregik på netop Malta.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I “All Inclusive” er Bodil moren Lise, og Maria Rossing, 45, og Danica Curcic, 35, er hendes to døtre, Sigrid og Ditte. (Happy Ending Film/Det Danske Filminstitut)

– Da vi optog dansescenen til “All Inclusive”, hvor hun gav den som discodronning til “Daddy Cool”, blev samtlige statister forelsket i hende og ikke mindst hendes dansepartner og kærlighedsferieflirt spillet af den portugisiske Diogo Infante – som ellers var gift med en mand, fortæller Hella Joof til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Statisterne i dansescenen i “All Inclusive” blev ellevilde med Bodil. (Foto: Det Danske Filminstitut)

Og Hella Joof melder sig også selv ind i klubben af Bodils fans. Faktisk har den 58-årige instruktør en ny filmrolle i tankerne til netop 60-årsfødselaren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den portugisiske skuespiller, Diogo Infante, 53, som spillede ferieflirten Antonio, blev vildt forelsket i sin medspiller Bodil Jørgensen, da de optog “All Inclusive”, fortæller Hella Joof. (Foto: Det Danske Filminstitut)

– Bodil Jørgensen er gjort af et særligt slidstærkt sjældent materiale. Det er en ære at arbejde med hende. Og jeg ved præcis, hvilken rolle hun skal spille i min næste film. Hvis altså hun vil, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hun har en djævel i sig
– Bodil er skøn at spille sammen med. Hun har en djævel i sig, og hun tilfører altid sin karakterer noget ekstra – noget uventet, noget Bodilsk.
Hun er altid med på at lege og eksperimentere, hun er ikke bange, hun er altid med på den værste så at sige. Bodil har altid et meget stærkt nærvær.
Jeg har jo haft fornøjelsen af at spille sammen med Bodil i over 10 år i Rytteriet. Det har været en sand fornøjelse, og jeg sætter meget pris på vores venskab og samarbejde. Hun er simpelt hen bare pragtfuld, siger Rasmus Botoft, 49. (Foto: Martin Høien)

Faldt ned fra himlen

Hvilken film Joof har i støbeskeen, er en hemmelighed, men det er helt sikkert, at hun mener, at skuespilleren er guddommelig god.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I “Hvidsten Gruppen” fra 2012, hvor hun spillede over for Jens Jørn Spottag, 63, portrætterede Bodil moren og hustruen til henrettede og fængslede fra den danske modstandsgruppe under 2. verdenskrig. Hun modtog en Robert for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation. (Foto: Det Danske Filminstitut)

– Bodil er engleskuespiller. Hun faldt ned fra himlen en smuk martsdag for 60 år siden. Hun fortryller alle i sin nærhed med sin sødme, sårbarhed og spiritualitet. Under smilet en lille tåre. Under tåren et lille smil. Hele regnbuen har hun på sin palet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bodil er unik
Filminstruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis, 55, har arbejdet sammen med Bodil på filmen “Hvidsten Gruppen”, og netop nu optager de “Hvidsten Gruppen 2: De efterladte”.
– Bodil Jørgensen er fantastisk at instruere, fordi hendes talent er kæmpestort og helt unikt, siger Anne-Grethe.
– Og så er Bodil et meget, meget fint menneske med det største hjerte, så man kan kun elske hende. Det er en gave at arbejde sammen med hende, siger Anne-Grethe til SE og HØR. (Foto: Thomas Laursen)

Hella Joof har tidligere instrueret en lang række film, bl.a. “En kort en lang” fra 2001, “Oh Happy Day” fra 2004 og “Happy Ending” fra 2018.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close