Kendte29. februar 2020

Vild rekord: Trine Dyrholm vinder sin Bodil nummer 7!

Trine Dyrholm, 47, vinder endnu en statuette for bedste kvindelige hovedrolle i "Dronningen". Filmen scorer også prisen for årets bedste, danske film.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_dan2883.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Trine Dyrholm havde allerede seks Bodilstatuetter derhjemme. Lørdag aften tog hun endnu en med hjem.

Dyrholm vinder sin Bodil nummer syv for "Dronningen", hvor hun spiller den kontroversielle mor, Anne, der indleder et seksuelt forhold til sin bonussøn.

Trine er den mest vindende skuespiller i Bodilprisens historie.

- Tusind tak, jeg er meget rørt. Jeg vil gerne sige tak til hele holdet. Det har været en helt uforglemmelig oplevelse at lave denne film. Tænk, at vi skulle opleve det her sammen. Jeg vil også gerne sige tak til min mand, som er en kæmpe støtte i mit liv. Tusind tak, sagde hun fra scenen i Folketeatret.

SE og HØR talte kort før midnat med vinderen umiddelbart efter sejren.

- Hun (Bodil, red.) symboliserer ikke et nummer, men noget med alt det her. Den her film betyder enormt meget for mig, og den har fyldt rigtig meget i mit liv meget længe, sagde hun.

Trine vandt sin første pris for filmen "Springflod" i 1990, og siden er det blevet til yderligere seks statuetter.

- De står derhjemme. Jeg har dem allesammen. Der er plads til en til, sagde hun kort inden prisuddelingen.

Der er ingen tvivl om, at "Dronningen" er en kontroversiel film. Af samme grund er Trine en smule overrasket over, at filmen har klaret sig så godt rent kommericielt.

Filmen har solgt over 330.000 billetter.

- Jeg er lidt overrasket over, at filmen har klaret sig så godt. Jeg tror, vi er i en tid, hvor folk gerne vil have indhold. Vi vil gerne dele de ting, vi ikke altid kan tale om, sagde Dyrholm til SE og HØR.

"Dronningen" vandt også prisen for årets bedste, danske film.

Sponsoreret indhold