Kendte 29. marts 2016

Gisp! Jep... en stor haj er skyllet i land i Thyborøn

Strandgæsterne i Thyborøn mødte et ganske særligt syn i Påsken – en stor haj var nemlig skyllet i land på stranden i det nordlige Jylland
(Foto: Havnekiosken/Facebook)

Er du en af dem, der HADER hajer og aldrig kunne drømme om at dyppe fødderne i havet, hvis du havde den mindste anelse om, at der luskede en haj rundt i vandet?

Ja, så vil du formentlig ikke tage en dukkert i vandet ud for Thyborøn lige foreløbigt. I påsken kunne strandgæsterne i det nordjyske by nemlig se en ganske stor haj, der var skyllet i land.

Billedet af den frygtede fisk blev lagt på Havnekioskens Facebook-side – og der gik naturligvis ikke længe, før utallige danskere havde proklameret, at det var slut med at dyppe fødderne i dansk farvand.

Men bare rolig… før du dropper den danske badeferie, må vi hellere berolige dig med, at der IKKE er tale om en sand menneskeæder.

Der er såmænd tale om en ganske ufarlig sildehaj (en haj der i øvrigt er tusindvis af i de danske have).

Mange Facebook-brugere var dog heller ikke sene til at se, at den døde haj i Thyborøn blot var en sildehaj.

(Foto: Havnekiosken/Facebook)

Jep, den ser stor ud! Foto: Havnekiosken/Facebook

- Hold nu kæft hvor der mange hystader i denne tråd… Både m/k. Vågn nu op for helvede. Danmarks vande er fyldt med flere hajtyper og har været det i tusinde år, intet nyt under solen dér. Sidder faktisk og griner min røv i laser over alle jer der nu frygter at bade og sejle ved vestkysten, men fuck det. Så er der mere plads til os andre naturelskere. God påske herfra, skriver en Facebook-bruger blandt andet kommentar til billedet.

En anden skriver:

- Mon ikke der er større risiko for at træde på en fjæsing end at støde på en ellers ufarlig haj, som normalt jo altså befinder sig i havet og ikke på stranden. Men jeg husker da at have set hajer hos fiskehandleren flere gange. Så det kan da ikke være nyt for ret mange at der er hajer i vores farvande – hajer er jo så ydermere en helt enormt bred gruppe af typer – hvoraf de fleste er ganske uskadelige.

En kommer blot med en ganske god konstatering:

- Hvorfor har ingen lagt en tændstikæske ved siden af… det er jo ikke til at vurdere størrelsen på krabaten. 

Sponsoreret indhold