Jason Watts ryg kollapsede: Sådan går det efter kæmpe operation

Jason Watt

Jason Watt

Foto: Mikael Rieck

Af Emilie Nørregård-Nielsen

Den 49-årige tidligere racerkører Jason Watt - der for over 20 år siden blev lam fra brystet og ned, da han var involveret i en voldsom motorcykelsulykke - har for nyligt været endnu en tur på hospitalet.

Til åbningen af Wallmans nye show i Cirkusbygningen i onsdags fangede SE og HØR Jason og konen Majbritt Heidi Watt på den røde løber, inden de skulle ind og se showet til en snak om operationen.

- Min ryg var brast sammen, min nederste ryghvirvel var pulveriseret, siger han til SE og HØR.

Det har været en lang og svær proces for den tidligere sportsstjerne.

Operationen fandt sted den 7. marts 2019 i Hornbæk på Rigshospitalets klinik for rygmarvsskader.

Efterfølgende lå Jason vandret en måned i sengen uden at sidde op. Derefter kunne han stille og roligt begynde genoptræningen.

Da SE og HØR mødte ham til Wallmans showet, var det hans første offentlige optræden siden den store operation.

- Fire måneder var jeg væk hjemmefra, og nu er jeg sat sammen som en anden actionmand, fyldt med titaniumstænger og skruer, siger han med et smil på læben og fortsætter:

- Lægerne kan ikke garantere noget, men de giver næsten grønt lys. I motorsports-termer ville man sige, at det er lige før, starten går.

Jason skal røntgenfotograferes om tre uger, og der får han det endelige svar på, hvordan rygoperationen er gået.

Til showet havde Jason sin 45-årige kone Majbritt Heidi Watt med. Hun løftede sløret for, hvad planen for fremtiden er, hvis alt er gået som planlagt.

- Så skal vi godt nok ud at rejse, vi ved ikke hvor, men et sted hvor vi kan nyde hinanden, og et sted hvor der er varmt. Og så skylder vi nok også ungerne en sommerferie, siger konen inden showet.

Jason og Majbritt Watt har ikke børnene denne jul, de står derfor mellem valget at rejse væk eller - som de også har gjort andre år - hjælpe familier, der er trængende.

- Vi er klar til at tage hul på et nyt kapitel i familien Watts liv, afslutter Jason Watt.

Jason Watt startede sin karriere i motorsportsverden, da han var kun 10 år gammel tilbage i 1980.

Allerede i 1985 vandt han sin første medalje, og han fortsatte mod toppen.

I 1994 kunne den unge danske mand kalde sig både verdens- og engelskmester i Formel Ford. Jasons karriere som professionel racerkører var på vej mod toppen, da han altså var involveret i den voldsomme motorcykelsulykke.

Jason har den dag i dag været gift tre gange. Han blev i år 2000 gift med radio- og tv-værten Mai-Britt Vingsøe som han fik tvillingerne Noah og Filuca med.

Derefter blev han gift med Sara Matthiesen, som han blev skift fra i 2008. I 2016 blev han gift med sin nuværende kone Majbritt Heidi Watt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close