Seerne raser: Jason Watt er "arrogant" og en "dårlig far"

(Foto: DR Historie)

Han forsøger på den ene side at være en kærlig og omsorgsfuld far – og på den anden side at være en benhård træner for sin søn.

Mandag aften kunne danskerne se, hvordan den tidligere racerkører Jason Watt forsøgte at balancere livet som familiefar og benhård træner for sin søn Noah.

Det skete, da DR sendte det første afsnit af den hudløst ærlige dokumentar ”Jason og Noah – En chance til”.

Her følger kameraerne Noah Watt og hans familie gennem 2016-sæsonen, hvor den blot 14-årige gokart-kører ligger til at vinde EM.

Bag ham står Jason Watt, der har viet stort set hele sit liv til at coache sønnen og gøre ham endnu bedre.

Jason Watt lægger ikke skjul på, at han har høje forventninger til sin søn – og entusiasmen er da også så stor og indædt, at det skaber splittelse i familien – og efterfølgende har flere danskere ikke været sene til at konkludere, at Jason Watt er en ”arrogant og temperamentsfuld mand”, der glemmer at være far.

Flere seere har i kølvandet på dokumentaren ytret deres ærlige mening på DR's Facebookside. De langer hårdt ud efter den tidligere racerkører for ikke at være en ordentlig far.

Jason Watt og sønnen Noah. Foto: DR Historie

- Jason er et dårligt forbillede for Noah. Ja, drengen har talent - men det er sin fars tabte ambitioner, han skal indfri. Stakkels ham. Og stakkels søster. Hvem tager sig af hende? Det er godt, at de har en fantastisk mor! skriver Dorthe Mathiassen, mens Linda Zingenberg Salewski også sende hårde ord i retning mod Jason Watt:

- Jeg synes overhovedet ikke om den måde han opføre sig på magen til arrogante temperamentsfulde mand og fordi han ikke selv kan udleve drømmen skal hans søn da ikke det igennem. Man kan ikke vinde hver gang og man skal ikke opgøre sig sådan overfor sig barn. Jeg er helt enig i søsteren så ud til at være skubbet helt ud på sidelinjen af Jason, skriver Linda Zingenberg Salewski.

Mia Lemming Toftlund skriver:

- Jeg hader når forældre råber sådan af børn og så det underordnet hvilken sport og hvilket niveau det forgår på. Var helt på Majbritt (morens) side. Jason bør først og fremmest være far.

I dokumentaren kunne man høre, hvordan Noahs mor – radioværtinden Mai-Britt Vingsøe – ikke var enig i den måde, som Jason Watt ”pacede” sin søn.

- Jason er en hård coach. Han glemmer at være far først. Det er en svær balancegang, og når han vælger at være coach selv, så sætter han sig sateme også på øretævernes holdeplads som far, sagde Mai-Britt Vingsøe i dokumentaren mandag aften.

Jason Watt erkendte også, at familien var splittet:

- Motorsport er ikke en familiesport, der bringer os sammen. Den skiller os nærmest ad. Vi har et megaanstrengt forhold, det har vi altså, forklarede Jason Watt om forholdet til sin ekskone.

Næste og sidste afsnit af ”Jason og Noah – En chance til” sendes mandag klokken 20.45 på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close