Kendte14. januar 2021

Jannik fortryder støtte til Trump: Han er livsfarlig!

Den danske smykkebaron, Jannik Olander, stod frem og erklærede sin støtte til præsident Donald Trump. Nu fortryder han.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/analyse_1_2.png
 Foto: Jacob Heinel Jensen, MEGA

I efteråret var det let at finde masser af danskere i USA, der støttede demokraten Joe Biden. Men midt i det dannebrogsfarverede menneskehav i Californien var der én, der skilte sig ud: Smykke-baronen, Jannik Olander, der mente, at Trump skulle have fire år mere i Det Hvide Hus.

Nu har piben fået en anden lyd. En helt anden lyd.

- Trump er livsfarlig. Den måde, han har opført sig på. Han er en skændsel for demokratiet. Han er latterlig. Den værste præsident, vi nogensinde har haft, siger Jannik Olander til SE og HØR.

Kupforsøg

Den drastiske holdningsændring kommer efter sidste uges kupforsøg mod Kongressen i Washington, D.C. Fem blev dræbt – inklusive en politimand – efter voldelige demonstranter trængte ind i USA's politiske hjertekammer for at stoppe stadfæstningen af demokraten Joe Biden som landets nye præsident. Mange mener, at Donald Trump står bag angrebet mod sit eget land. Siden han tabte valget i november, har han turneret landet rundt og spredt løgne om valgsvindel. Kort inden Kongressen blev angrebet, opfordrede han demonstranterne til at storme USA's lovgivende forsamling. Nu venter endnu en rigsretssag mod Trump, og mange frygter, at præsidenten ikke vil overdrage magten fredeligt til Biden den 20. januar.

Troede på Trump

Men før alt dette i sidste uge ændrede amerikansk historie for evigt og før valget den 6. november, så Jannik Olander noget anderledes på Trump. Han så præsidenten som en klog forretningsmand, der skulle sikre lave skatter og gode økonomiske hjælpepakker, så USA kunne komme helskindet ud af corona-krisen.

- Jeg troede, Trump ville være manden, der kunne få os ud af denne krise. Det er måske svært at forstå, hvis man ikke bor herovre, men her handler det om økonomi. I Danmark er man så privilegeret, at man kan tænke på økonomien i 3. eller 4. række. Man kan tænke på uddannelse, skoler. Det kan du ikke her. Her er det første altid økonomien. Folk skal have mad på bordet, siger Jannik og tilføjer:

- Men ingenting kan jo retfærdiggøre hans opførsel siden valget. Jeg er dybt rystet.

i chok

Det er 13 år siden, Jannik pakkede sine kufferter for at prøve lykken i Amerika. Det gik godt, og i dag ejer han smykkefirmaet Nialaya, der laver bling-bling til kendte som Justin Bieber. Masser af musikere og superstjerner har Janniks smykker hængende på håndleddet.

Forleden sad Jannik da også i smykkebutikken, da urolighederne i Washington D.C. rystede verden.

- Jeg var på arbejde og vi sad alle og så CNN. Jeg så også TV2 News. Det ser jeg altid herovre. Og jeg var chokeret. Trump er jo farlig. Han er livsfarlig. Han skal fjernes. Han virker sindsforvirret. At han opildner folk til at lave så meget ballade. Det er frygteligt for USA, siger Olander.

Sponsoreret indhold