Kendte8. december 2018

Jagede og voldtog om natten

En serievoldtægtsmand var på spil i København i 2014 og 2015. Han kørte rundt i mørket i sin bil og ledte efter ofre.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fragtvej_i_sydhavnen.jpg
 (Foto: Jonas Olufsen/Ritzau Scanpix)

En 24-årig kvinde blev den 4. oktober 2014 udsat for sit livs mareridt, da hun blev voldtaget to gange på samme nat.

Hun var på vej hjem fra en fest på Østerbro i København, da hun blev taget fat i bagfra og trukket ind i en mørk bil.

I næsten tre timer var hun i en mands fangenskab. Først blev hun voldtaget på bagsædet, og dernæst blev hun spærret inde i bilens bagagerum. Her lå hun i fosterstilling og frygtede for sit liv, mens bilen kørte. Hun blev voldtaget igen, før hun endelig blev sluppet fri.

Allerede i juli havde en ung kvinde følt sig forfulgt af en bil på Toftegårds Plads i Valby, da hun om natten var på vej hjem fra arbejde på sin cykel. Pludselig blev hun ramt af bilens spejl, så hun næsten væltede. I panik ringede hun på i en nærliggende etageejendom og blev buzzet ind.

I slutningen af oktober skete der et nyt groft overfald på Østerbro, denne gang på en 20-årig kvinde – det lykkedes hende at stikke af.

I januar og februar 2015 blev der begået endnu to voldtægter, som i uhyggelig grad mindede om de andre sager.

Mørk bil og mand

Fælles for dem var blandt andet, at der var en mørk bil involveret, og at gerningsmanden blev beskrevet som af afrikansk afstamning.

Måske var en serievoldtægtsmand på spil, og derfor gik afdelingen for personfarlig kriminalitet ind i sagen.

Det fortæller den 59-årige drabschef Jens Møller Jensen i sin nye bog, ”Opklaret”, hvor sagen er en af de otte, som han gennemgår.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/opklaret_af_jens_moeller_jensen.jpg
 (Foto: Politikens Forlag)

Bogen er udkommet på Politikens Forlag. (Foto: Politikens Forlag)

Skulle han gå ud i offentligheden og advare folk mod manden, eller skulle Københavns Politi prøve at fange ham med risiko for, at han begik en ny voldtægt, mens han var jaget?

Mens gerningsmanden kørte rundt og ledte efter ofre, kørte politiet Østerbro tyndt i håb om at fange ham og besluttede at slå til med en større aktion i weekenden den 13.-15. februar 2015. Begge nætter skulle patruljer køre rundt i bydelen, og der skulle være fast observation på et par konkrete steder.

Et vidne havde fortalt, at nummerpladen på mandens bil startede med AA og måske også tallene 52.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jens_moeller_jensen.jpg
 (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Jens Møller Jensen blev landskendt for sine briefinger under ubådssagen. Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i gang med at undersøge, om han har overtrådt sin tavshedspligt i sin bog, og imens er han omplaceret. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Fandt luffer

Allerede den første nat klokken lidt over fem om morgenen kom en sort Ford Focus, der svarede til beskrivelsen af bilen og med den rigtige start på nummerpladen, kørende i krydset mellem Jagtvej og Østerbrogade. I bilen sad to afrikanske mænd, fortæller Jens Møller Jensen i bogen.

De forklarede, at de havde været i byen og bare skulle hjem.

Men i bilen blev der fundet tre barnesæder, hvilket stemte med nogle af vidnernes forklaring. Under et reservehjul i bilens bagagerum fandt politiet kondomer, og det passede også med ofrenes forklaring.

Senere blev der fundet et par luffer i en lomme på ryggen af forsædet af bilen, som viste sig at tilhøre en af de voldtagne piger.

Nægtede sig skyldig

Den anholdte viste sig at være en dengang 25-årig mand fra Congo, Emmanuel Nzembele Katompwa, som havde været i Danmark i syv år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emmanuel_nzembele_katompwa.jpg
 (Tegning: Jørgen Bitsch)

Emmanuel Nzembele Katompwa kom til Danmark i 2008 som FN-flygtning. Congoleseren fik sidste år stadfæstet sin forvaringsdom i Højesteret. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Han var gift og havde tre børn. Han var ansat ved Københavns Kommune som hjemmehjælper på Østerbro, og overfaldene og voldtægterne var sket på tidspunkter, hvor han var på vej til eller fra arbejde.

Han blev tiltalt for tre voldtægter og to forsøg på voldtægt.

Manden nægtede sig skyldig, men blev idømt forvaring og efterfølgende udvisning af Danmark for bestandigt ved både byret, landsret og Højesteret. Der blev sat punktum for sagen i maj sidste år.

Sponsoreret indhold