Kendte3. april 2017

Forsvandt fra sit værelse – fundet død 5 år senere: Hvad skete der med Isabel?

Fredag kunne amerikansk politi bekræfte, at man har fundet liget af den seksårige pige Isabel Mercedes Celis, der forsvandt fra sit soveværelse tilbage i 2012. Fundet har nu givet pigens forældre en form for afklaring, men det helt store spørgsmål spøger stadig: Hvad skete der med Isabel den skæbnesvangre aften i april 2012?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/isabel_front.jpg
 Foto: Privat og Google

Efter fem års intens efterforskning er der kommet et foreløbigt ”punktum” i sagen, der er blevet døbt ”USA's Maddie McCann-sag”.

Fredag kunne amerikansk politi således bekræfte på et pressemøde, at man har fundet liget af den seksårige pige Isabel Mercedes Celis, der forsvandt som dug for solen fra sit soveværelse tilbage i april 2012.

Det skriver det amerikanske medie Tucson News Now.

Politiet oplyste på et pressemøde, at liget af pigen blev fundet i et øde område i Pima County, der ligger tæt på byen Tucson, hvor Isabel boede med sine forældre og yngre brødre.

Politiet ønsker dog ikke at fortælle, præcis hvor pigen blev fundet – eller om de fandt andre spor i området, der kan forklare, hvad der er sket med pigen.

- Selv om bekræftelsen formentlig giver en form for afklaring, så betyder den også, at alt håb om at få Isabel hjem til familien i live er ude. Ethvert dødt barn er et tab for familien og for hele vores lokalsamfund, udtalte politichefen i Tucson Chris Magnus på pressemødet fredag.

https://imgix.seoghoer.dk/isabel_celis.jpg

Sagen om Isabel Mercedes Celis tog sin begyndelse lørdag morgen den 21. april 2012.

Her forlod moderen Rebecca “Becky” Celis familiens hjem i Tucson for at tage på arbejde som sygeplejerske. Da moderen forlod hjemmet ved 7-tiden om morgenen, bemærkede hun intet ”unormalt”.

Det gjorde faderen til gengæld, da han vågnede en time senere.

Sergio Celis opdagede, at hans seksårige datter ikke var i sit soveværelse. Sammen med Isabels yngre brødre ledte faderen i hele huset, men Isabel var pist væk.

På samme tid kunne faderen konstatere, at vinduet i datterens værelse virkede til at være blevet pillet ved i nattens løb.

Under et kvarter senere ringede faderen til alarmcentralen og fortalte roligt, at ”min datter er blevet kidnappet”.

Faderens rolige opførsel under alarmopkaldet ville senere få flere til at blive mistænksomme. Mistænksomheden blev ikke mindre af, at faderen tilsyneladende ”smågrinede” undervejs i samtalen.

Politiet ankom hurtigt til huset og brugte efterfølgende lang tid på at sikre eventuelle spor i den mystiske sag.

Politiet valgte for eksempel at nærstudere omkring 10 timers overvågningsmateriale, der var optaget den skæbnesvangre nat, hvor Isabel forsvandt.

Overvågningskameraerne havde filmet ved og tæt på familiens hjem og viste ifølge efterforskerne ”flere fodgængere passere” og ”flere biler køre op og ned ad vejen” i løbet af natten og i de tidlige morgentimer.

Men der var ingen spor af Isabel – og ingen kameraer havde optaget mistænkelige personer helt oppe ved familiens hjem eller ved Isabels soveværelsesvindue.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

En nabo – Alicia Stardevant – kunne fortælle, at hun tidligt om morgenen den 21. april blev vækket af, at hendes hund og familien Celis’ hunde ”gøede helt vildt”.

Omkring klokken halv syv om morgenen hørte hun også mande-stemmer, der ”ikke hviskede” – og hun forklarede efterfølgende til politiets efterforskere, at hun ikke var i tvivl om, at lille Isabel var blevet taget af nogen, hun kendte.

I de følgende dage afhørte politiet naboer og de 15 ”registrerede sex-forbrydere”, der boede i området. Ingen var under mistanke – og det var familien Celis heller ikke.

I stedet fokuserede politiet på at finkæmme området. De drænede blandt andet små åer uden for byen, men uden held.

Medierne begyndte på samme tid at fokusere på alarmopkaldet fra faderen, som politiet havde offentliggjort.

Mange fandt det mistænkeligt, at faderen ”små-grinede” under samtalen, da han sagde, at moderen burde ”få røven hjem”.

Kritikken fik moderen til at udsende en pressemeddelelse, hvor hun understregede, at Sergio var ”en god far”.

- Han er en god mand, en god far for drengene og for Isabel. Når dagen er omme, og Isabel er kommet hjem, vil alle spørgsmål være besvaret, udtalte moderen.

Men Isabel vendte ikke hjem.

https://imgix.seoghoer.dk/11062677_920091098036096_1095506377444781229_n.jpg

Politiet havde sat FBI på sagen, mens familien selv allierede sig med en privatdetektiv.

Privatdetektiven havde især fokus på to personer: En, der straks hyrede en advokat, og en anden, der forlod Tucson kort tid efter, at vedkommende var kommet i privatdetektivens søgelys.

Det kom efterfølgende frem, at den ene person var moderens fætter, Justin Mastromarino. Han havde tidligere fungeret som talsperson i forbindelse med sagen, men havde pludselig ikke ønsket at udtale sig, da privatdetektiven ville have flere informationer om hans opførsel den skæbnesvangre dag.

I stedet valgte Justin at flytte fra byen, ligesom han afbrød al kontakt med Isabels familie.

Det viste sig dog sidenhen, at Justin havde et alibi den pågældende aften og nat.

Politiet har de sidste fem år fulgt over 2.200 spor i sagen, men uden at komme nærmere, hvad der er sket med Isabel.

Nu er liget af den lille pige dukket op – og det er selvsagt et stort gennembrud for politiet, der nu igen har kastet alle kræfter ind på at løse mysteriet om Isabel.

Familien har i kølvandet på fundet offentliggjort en kort udtalelse:

- Vi vil gerne takke lokalsamfundet for den støtte, de er blevet ved med at give Isabel gennem årene og for ikke at opgive håbet. Nu skal vi sørge. Vi beder om, at vores privatliv bliver respekteret i den periode, så vi kan gøre netop det.

Sponsoreret indhold