Mor mistede 8-årig datter – og endte selv i koma: ”Hun er væk, ikke sandt?”

(Foto: Privat)

8-årige Saffie Roussos havde set frem til en koncert med sit store idol – i stedet endte hun med at blive dræbt.

Den unge pige fra Lancashire blev det yngste offer under terrorangrebet i Manchester i maj, hvor en selvmordsbomber detonerede sin sprængladning under en koncert med Ariana Grande.

Også Saffies mor Lisa, 48, og søster Ashlee, 25, var til stede, da bomben sprang. Og begge blev hårdt såret. Saffies mor blev hastet på hospitalet og lagt i kunstigt koma, som hun først blev vækket fra i sidste måned.

Nu har faderen til den hårdt prøvede familie afsløret moderens første ord, efter at hun blev vækket fra sin koma. I et interview på dét, der kunne have været datterens 9-års fødselsdag, afslørede Andrew, at hans kone godt var klar over tragedien, da lægerne vækkede hende fra komaen.

- Hun vendte sig mod mig og sagde: ”Hun er væk, ikke sandt?”, fortalte Andrew, da han for nylig gæstede BBC's Victoria Derbyshire.

Andrew tilføjede, at han blot "nikkede", for der var "ikke rigtig mere at sige".

I interviewet satte faderen også ord på sin egen reaktion, da han fik besked om, at hans datter var blandt de 22 ofre for terrorangrebet.

- Jeg kunne slet ikke forstå det. Jeg sad bare og kiggede på ham. Det er dit værste mareridt. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle tænke, fortalte Andrew under TV-interviewet med BBC.

Inden han fik den hjerteskærende besked, havde Andrew selv været forbi spillestedet – kort efter at selvmordsbomberen havde detoneret sin sprængladning. Her havde Andrew fundet sin anden datter Ashlee på jorden. Ambulancepersonalet var i gang med at behandle hende.

Andrew kunne hverken finde Saffie eller sin hustru Lisa.

- Vi vandrede rundt, og der var politi overalt. Det var kaos. Man går i panik, og man er bange. Du aner ikke, hvad der foregår, fortalte Andrew under interviewet med BBC.

Efter noget tid fandt han ud af, at hans hustru var blevet kørt til Salford Royal Hospital for at blive behandlet for sine alvorlige kvæstelser.

Men han hørte intet om sin datter – før at en betjent gav ham den hjerteskærende besked, at hun var blandt de omkomne.

- Mens timerne gik, begyndte jeg at tænke det værste, fortalte Andrew.

I dag kæmper familien – der foruden Lisa og Andrew også tæller sønnen Zander og datteren Ashlee – for at komme videre midt i den ubærlige sorg. De prøver med Andrews ord ”at være stærke for hinanden”.

- Vi griner lidt, vi joker lidt, vi græder lidt, og vi krammer. Det er sådan, at vi kommer igennem dagene.

Du kan se billeder fra Manchester-angrebet i galleriet herunder:

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close