Kendte6. april 2016

Har hjulpet soldater i krig: Her bliver hunden Lucca hyldet

Schæferhunden Lucca har viet seks år af sit liv til at beskytte soldater mod vejsidebomber i Irak og Afghanistan – desværre måtte den 12-årige hund gå på pension før tid efter, at den selv blev offer for en vejsidebombe. For nylig fik Lucca så den hæder, hun fortjener
https://imgix.seoghoer.dk/lucca_2.jpg
 (Foto: Polfoto)

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og at den vil gå igennem vand og ild for sin ejer.

Sådan en hund er Lucca.

Den 12 år gamle schæferhund viede seks år af sit liv til at beskytte sine soldaterkammerater på udsendelse i blandt andet Irak og Afghanistan. Hun har været med på over 400 missioner, hvor hun som bombehund har sørget for at snuse sig frem til nedgravede vejsidebomber. Hun har formentlig reddet tusindvis af liv.

Men 23. marts 2012 tvang en dramatisk ulykke den trofaste hund til at gå på pension.

Den skæbnesvangre dag var Lucca som altid i gang med at snuse efter vejsidebomber i Afghanistans Helmand-provins. Hun havde allerede fundet én af de livsfarlige bomber og søgte trofast videre. Desværre nåede hun ikke at opdage en anden bombe, som detonerede tæt hende – og kostede hende det ene forben.

- Eksplosionen var så enorm, og jeg frygtede straks det værste for Lucca, fortæller en af Luccas to førere under krigen, korporal Juan Rodriguez, ifølge det amerikanske medie NBC News.

https://imgix.seoghoer.dk/lucca_2.jpg
 (Foto: Polfoto)

Christopher Willingham med sin hund Lucca. Foto: Polfoto

- Jeg skyndte mig at løbe hen til hende og så, at hun havde meget svært ved at rejse sig. Jeg løftede hende op og løb i læ med hende, lagde en årepresse på hendes sårede ven og tog kontakt til militærlægerne, fortæller korporalen.

Luccas ben stod ikke til at redde, men heldigvis overlevede hun den voldsomme eksplosion. Men ulykken betød, at Lucca ikke længere kunne tage med på missioner og hjælpe sine soldaterkammerater.

I dag bor den pensionerede Lucca sammen med sin anden fører, sergent Christopher Willingham i Californien.

Og han var med sin bedste ven, da hun 5. april fik den hæder, hun så længe havde fortjent.

Ved en storslående ceremoni i London fik Lucca den såkaldte PDSA Dickin-medalje – medaljen er den ”største hæder noget dyr i verden kan opnå som udstationeret i militære konflikter’.

https://imgix.seoghoer.dk/lucca_2_0.jpg
 (Foto: Polfoto)

Trofaste Lucca nåede at være med på 400 missioner. Foto: Polfoto

Og med prisen fulgte naturligvis også en masse klap og kiks.

- Lucca er meget intelligent, loyal, og hun havde en fantastisk arbejdsmoral som søgehund, siger Christopher Willingham til det britiske medie.

- Det er hendes skyld, at jeg kom hjem til min familie igen, og jeg er heldig at have været udstationeret med hende.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_25.png

Sponsoreret indhold